Амбиентният албумът “Призив , в подкрепа на застрашените видове в

...
Амбиентният албумът “Призив , в подкрепа на застрашените видове в
Коментари Харесай

Кампанията в защита на застрашените видове в Родопите

Амбиентният албумът “Призив ”, в поддръжка на застрашените типове в Родопите, надвиши 15 хил.слушания. Така самодейността доближи първия си стадий на подаяние към фондация „ По-диви Родопи “ на стойност 4000лв. Средствата ще подкрепят възобновяване на благородни елени и елени лопатари в района.

Създаден, с цел да даде “глас ” на животните, които другояче изчезват тихомълком, албумът с естествени звуци съумя да притегли публичния интерес към казуса, както и да доближи до първата си сложена цел слушания – резултатът, от което е подаяние на стойност 4000лв. към фондация “По-диви Родопи ”.

Средствата от дарението ще послужат за подкрепяне на активността на фондацията за възобновяване на естествената популация на благородни елени и елени лопатари у нас, а самодейността е продължение на дългогодишното партньорство сред минерална вода “Велинград ALCALIA ” и фондация “По-диви Родопи ”.

“Еленът играе основна роля в нашите старания да възвърнем дивата природа в Източните Родопи в последните години. Възстановяването на естествените му популации оказва помощ за поддържането на  мозаечния пейзаж на Източните Родопи, което е от голямо значение за опазването на богатото биоразнообразие на този район ”, описват от фондация “По-диви Родопи ”.

В хода на акцията предстоят още няколко стадия с сложени цели за слушания, като цената на дарението се усилва реципрочно с всеки стадий и по този метод всяка фаза на акцията подкрепя настоящите потребности на фондацията. Всеки искащ да подкрепи идеята да доближи идната си цел, може да го направи елементарно, като просто се потопи в атмосферата на дивите Родопи и слуша албума “Призив ” в платформите и.

“Чрез универсалния език на музиката, нашата цел е по едно и също време да предоставим публичност на казуса с изчезващите типове животни в Родопите, само че и опция за всеки, който се припознава в идеята, да може да способства непосредствено за подпомагането на казуса по един доста наличен метод ”, споделя Савина Паликарева, маркетинг управител на минерална вода Велинград ALCALIA.

Албумът с идея е основан от ембиънт музиканта Ангел Симитчиев и съдържа осем тематични творби, всяко от които вплита действителни естествени звуци от Родопите с инструментална музика. Теренните записи лишават няколко визити от по седмица, a за процеса по основаването на албума Симитчиев споделя:

„ Най-важният миг от всичко беше пребиваването в тези специфични места, поглъщането на всеки един тон и след това проучването на записите в подробност в студиото. Родопите основават мемоари, които остават за цялостен живот и се надявам да съм съумял да вплета магията им в музиката почтено. До момента получаваме единствено положителна противоположна връзка и сме щастливи, че можем да допринесем с смяна по този прелестен метод. ”

Откакто съществува, активността на фондация “По-диви Родопи “ основава значима смяна в разрешаването на казуса с изчезващите скотски типове в региона. Именно с помощта на тяхната отдадена процедура популациите на типове като европейските лешояди и доблестен елен у нас последователно се възвръщат.

Допълнителна информация за акцията и по какъв начин всеки искащ може да окаже поддръжка на изчезващите скотски типове в Родопите, ще откриете на уеб страницата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР