Амазонски папагал на име Фреди Крюгер влезе в централните новини

...
Амазонски папагал на име Фреди Крюгер влезе в централните новини
Коментари Харесай

Папагалът Фреди се върна в зоопарка, след като го откраднаха, стреляха и го ухапа змия

Амазонски папагал на име Фреди Крюгер влезе в централните вести на всички бразилски медии, откакто съумя да откри пътя назад към зоологическата градина, от която бе откраднат.

Неговата орис е покъртителна. Преди четири години Фреди бе прострелян по време на мафиотска престрелка, по-късно бе ухапан от змия, а като похлупак на всичко пернатото бе откраднато от крадци.

Тюркоазеният папагал, чието име е въодушевено от обезобразеното му от патрон лице, е бил отгкраднат от зоологическата градина в южния град Каскавел в нощта на 16 април.

Според бразилския вестник „ Сан Пауло “, отвличането на Фреди е единствено едно от непрестанните му завършения.

Папагалът е отведен в зоологическата градина преди четири години, когато идва с пострадвания от пукотевица сред полицията и гангстерска група. Самият Фреди е бил благосъстоятелност на един от ганстерите, взели участие в престрелката. Тогава той е ударен в горната част на клюна и е омаян. Претърпял също изгаряния на перата, които порастват сред очите му.

Приключенията му обаче не свършват дотук. По-рано този месец той е бил ухапан по крайници от змия, която за благополучие се оказала неотровна.

Фреди кървял щедро, само че още веднъж оживял. Дни по-късно трима въоръжени нападатели нахлули в зоологическата градина на Каскавел, обезвредили гардовете и откраднали два папагала, измежду които и нашия воин.

Два дни по-късно обаче Фреди потвърждава за какво е претърпял толкоз доста и за какво е толкоз специфичен. Той самичък се върнал в зоологическата градина. Пазачите го намерили да ги чака почтително на едно от дръвчетата пред клетката си.

„ Той е много див “, споделя за него Илаир Деттони, който работи в зоопарка.

Според негои точно странностите на характера на папагала му оказват помощ да оцелее.

„ Не мога да дефинира дали той няма шанс или пък е тъкмо противоположното “, добавя той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР