Amazon твърди, че техният модел на изкуствен интелект BASE TTS

...
Amazon твърди, че техният модел на изкуствен интелект BASE TTS
Коментари Харесай

Amazon казва, че техният AI проявява елементи на AGI

Amazon твърди, че техният модел на изкуствен интелект BASE TTS демонстрира детайли на общоприет изкуствен интелект. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Според екипа на Amazon BASE TTS е показал изключителна сензитивност към езика. " Чул е гласово известие, разговор сред деца, които са създали нещо скритом от своите родители. Той е съумял да разкодира, че зад това шептене стои загадка. Транскрибирал е знаците " Шшшт, безшумно, пази тишина! “, т.е. направил е характерен вид размишление и умозаключение “, описа доцент Тодорова.

Ако това е по този начин, хипотетично би могъл да има клъстери на схващане или просто той е доста добре подготвен, означи футурологът. " Сегашните модели нямат тази логичност, те просто вършат извънредно положително съвпадане на шаблони. Би могло и тук това да е по този начин – той да има задоволителен брой шаблони, в които " Шшшт, пази тишина! “ води към " секрети “, само че би могъл и да е показал някакво размишление “, разяснява тя.

Това изказване би трябвало да бъде предпазено посредством голям брой сходни проби на BASE TTS. " Трябва да се види дали той повтаря това, или е просто инцидентно. Компютърните инженери също би трябвало да кажат какво следят, че се случва в невронната мрежа, какво има на входа и на изхода, и да се проуму самата научна публикация какви други доказателства е предоставила “, уточни още доцент Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР