Amazon трябва да плати 25 милиона долара, за да уреди

...
Amazon трябва да плати 25 милиона долара, за да уреди
Коментари Харесай

Amazon ще плати 25 милиона долара за нарушения на поверителността на децата

Amazon би трябвало да заплати 25 милиона $, с цел да уреди обвиняванията, че са нарушили правата на поверителността на децата с гласовия си помощник Alexa, съобщи Би Би Си.

Компанията се съгласи да заплати на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC), откакто бяха упрекнати, че не изтриват записите на Alexa по искане на родителите. Установено е, че са съхранявали чувствителни данни в продължение на години.

Устройството за камера звънец на Amazon Ring също ще изплати, откакто даде на чиновниците безграничен достъп до данните на клиентите. Ринг ще заплати 5,8 милиона $ на управляващите, съгласно документ във федералния съд в окръг Колумбия.

Според жалбата на Федералната комерсиална комисия във връзка с Alexa, Amazon „ на видно място и неведнъж е уверявал своите консуматори, в това число родители, че могат да изтрият гласови записи, събрани от системата “. Но компанията не прави това, съхранявайки данни в продължение на години и ги употребява нелегално, с цел да помогне за възстановяване на своя логаритъм Alexa, се споделя в жалбата.

В изказване, Самуел Ливайн, шеф на Бюрото за отбрана на потребителите на FTC, упрекна Amazon в „ заблуждение на родителите, опазване на записите на деца за неопределен срок и занемаряване на настояванията на родителите за заличаване “. Компанията “пожертва поверителността за облаги “, добавятой.

По същия метод FTC споделя, че Ring, който Amazon купува през 2018 година, разрешава на „ хиляди чиновници и реализатори “ да гледат записи от персоналните пространства на клиентите. Те са можели да преглеждат и изтеглят чувствителни видео данни на клиенти за свои лични цели, споделя органът. Amazon споделят в изказване, че „ Ring неотложно се е заел с проблемите, които са налице преди години, много преди Федералната комерсиална комисия да стартира своето следствие “. Но съгласно жалбата един чиновник е прегледал хиляди видеозаписи, принадлежащи на дами, ползващи камери Ring, които „ следят интимни пространства в домовете им, като техните бани или спални “. Служителят е спрян едвам откакто дейностите им са видяни от сътрудник, се споделя в известието.

„ Незачитането на поверителността и сигурността от страна на Ring изложи потребителите на шпиониране и тормоз “, споделя господин Ливайн. „ Заповедта на Федералната комерсиална комисия обяснява, че слагането на облага над поверителността не се изплаща. “

Amazon споделя: „ Въпреки че не сме съгласни с изказванията на FTC по отношение на Alexa и Ring и отхвърляме нарушаването на закона, тези съглашения оставят тези въпроси зад нас. “

Компанията прибавя, че ще продължи да измисля повече функционалности за дискретност от името на клиентите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР