Amazon ще плати 1,15 милиарда долара, за да придобие сградата

...
Amazon ще плати 1,15 милиарда долара, за да придобие сградата
Коментари Харесай

Amazon купува сградата на най-стария универсален магазин в Манхатън за $1,15 милиарда

Amazon ще заплати 1,15 милиарда $, с цел да придобие постройката на най-стария повсеместен магазин за първокласни артикули Lord & Taylor в Манхатън, заяви New York Post.

Сградата се намира на известното Пето авеню и се простира на 11 етажа и над 61 000 квадратни метра. Тя ще служи като централата на Amazon в Ню Йорк, в която ще настанят няколко хиляди чиновници през идващите години.

Преди две години някогашният магазин за универсални първокласни артикули беше предан чартърен на WeWork и се трансформира в седалище на компанията за споделени офис пространства. Плановете на WeWork се разпаднаха предходната есен, когато компанията беше погълната от кавги.

По-големият дял от договорката се състои в това, че Amazon изплаща 750 милиона $ строителни заеми, взети за луксозното възобновяване на пространството на WeWork. Остатъкът от над 350 милиона $ се прибавя към личния капитал на актуалните притежатели на постройката.

Amazon заплаща дейно съвсем 20 000 $ на квадратен метър за парцела в центъра.

През последните няколко месеца Amazon водеше договаряния със притежателите на постройката, които включват компанията майка на WeWork и хедж фонда Rhone Capital; и Хъдсън Бей Ко, притежател на Сакс Пето авеню. Консорциумът купи постройката за 850 милиона $ в края на 2017 година.

През декември Amazon взе чартърен 31 000 квадратни метра в Hudson Yards, като проектите им там са да бъдат настанени 1500 чиновници. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР