Amazon разработва цяла палитра от свои марки във всяка една

...
Amazon разработва цяла палитра от свои марки във всяка една
Коментари Харесай

Брандовете на Amazon все още остават далеч от лидерското място в категориите си

Amazon създава цяла палитра от свои марки във всяка една област - от облекла до електроника и храна за домашни любимци. При последното броене компанията показа повече от 130 свои марката, плюс още 422, продавани извънредно на Amazon.com, сочи статистиката на Tacker TJI Research. Инвестициите на Amazon в тази посока провокират боязън измежду по-малките търговци, че компанията може да употребява данните за продажбите, с цел да разпознава и копира най-продаваните артикули, като по този метод притегли потребителите.



Според нов отчет на Marketplace Pulse, изследователска компания в областта на електронната търговия, обаче множеството от притежаваните от Amazon марки към момента не са припознавани изцяло от купувачите. Marketplace Pulse преглежда 23 000 продукта от притежавани от Amazon марки или такива, които продават извънредно в платформата на Безос, и стига до заключението, че няколко от тях като AmazonBasics и Pinzon, в действителност държат по-голямата част от продажбите. " Amazon добави към портфолиото си над 100 марки през 2018 година, само че нито една от тях не е водач в категорията си ", се споделя в отчета.

Amazon към този момент разгласи, че продуктите на свързани с нея марки са под 1% от общите продажби. Това, несъмнено, може да се промени, защото компанията влага от ден на ден в свои извънредни марки и основава нови способи за ориентиране на потребителите към тези разгласи.

Интересът на Amazon в тази посока е безспорен. Миналата година компанията на Джеф Безос разгласи, че търси да назначи основен продуктов управител за своите вътрешни марки, който да оглави “Amazon Accelerator Program”. Програмата подтиква производителите да основават изключителни артикули за най-голямата платформа за онлайн търговия. Експертите също по този начин означават, че Amazon е почнала да популяризира личните си артикули даже на конкурентните разгласи.

Съвсем неотдавна Wall Street Journal заяви, че Amazon нападна клиентите с реклами в изскачащи прозорци, които разказват притежаваните от компанията марки, даже на продуктовите страници на съперниците си. Въпросните изскачащи прозорци затъмяват конкурентния артикул, принуждавайки купувачите или да ги затворят, с цел да могат да продължат да пазарят, или да изберат офертата на Аmazon. Според компанията това се правело, с цел да може клиентът да се запознае и с по-евтини други възможности на даден артикул.

Една от най-успешните компании на Amazon към днешна дата е AmazonBasics, която създава акумулатори, оповестява Bloomberg. Изследване на компанията 1010data през 2016 година пък демонстрира, че Amazon държи 94% от всички онлайн продажби на акумулатори.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР