Amazon разработва собствени процесори за да намали зависимостта си от

...
Amazon разработва собствени процесори за да намали зависимостта си от
Коментари Харесай

Amazon скоро ще започне производството на собствени процесори

Amazon създава лични процесори с цел да понижи зависимостта си от Intel при построяването на сървърните структури в своите дата центрове. Явно за Amazon не е задоволително да бъде най-големият ритейлър в света, основател на компютърни игри, собственик на Twitch и създател на сериали.

Amazon от няколко години създава дизайна на свои лични централни процесори, които ще се употребяват в сървърите на корпорацията. Производството на лични чипове може мощно да се отрази на Intel, който и по този начин е грубо конкуриран от AMD, която разклаща позициите на процесорния колос на пазара.

Да си напомним, че през 2015 година Amazon закупи производителя на чипове Annapurna Labs, като цената на договорката бе към $350 милиона. Именно от този момент компанията създава нови процесори за Amazon.

New York Times заяви, че Amazon няма да се откаже изцяло от Intel. Но какви ще бъдат бъдещите отношение сред двете компании никой не смее да предвижда.

Друга причина за основаването на личен процесор е постигането на по-висока енергийна успеваемост. Ако чиповете на Amazon реализиран същата продуктивност при по-малка консумация на електрическа сила, това ще икономиса на компанията големи финансови средства.

Amazon към този момент получи лицензните права за потреблението на редица технологии на ARM и TSMC. Засега не е известно дали чиповете на Amazon ще се появят в магазините.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР