Amazon продължава с лидерството си в облака. Това стана ясно

...
Amazon продължава с лидерството си в облака. Това стана ясно
Коментари Харесай

Amazon засилва доминацията си в облака

Amazon продължава с водачеството си в облака. Това стана ясно след изнасянето на данните за финансовото показване на компанията за последното тримесечие. От него стана ясно също, че AWS най-сетне приближава психическата граница от $20 милиарда годишно, като приходите от облачните интервенции и услуги са нарастнали с 45% на годишна база – $5.1 милиарда (с регистрирани $3.56 милиарда за същия интервал на 2016).

“Увеличението на потребителската база продължава да е устойчиво, растейки по-бързо от растежа на приходите ни, като клиентите ни не престават да добвят още и още работни натоварвания при нас”, изяснява основният софтуерен отговорник в AWS Браян Ославски. Цитиран от Seeking Alpha, той споделя също тъй че компанията не престава да прибавя нови характерности и услуги непрекъснато, като те са наброявали 1400 единствено през предходната година.

Що се отнася до представянето на компанията-майка за обсъждания интервал, то и тук нещата наподобяват здравословно с регистриран растеж на приходите от 38.2% до 60.5 милиарда $ за тримесечието и годишен растеж от 30.7% до $177.9 милиарда Джеф Безос акцентира като една от аргументите за този напредък повишеното търсене на услугите на цифровия помощник Alexa. “Очакванията ни за Alexa през 2017 бяха в действителност оптимистични като резултатите дори ги надвишиха. Не сме очевидци на положителни изненади от сходен мащаб толкоз постоянно. Очаквайте от нас да удвоим тези резултати”, уверен е Безос.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР