Amazon предприема поредната стъпка за разширяване. Компанията води преговори с

...
Amazon предприема поредната стъпка за разширяване. Компанията води преговори с
Коментари Харесай

Amazon преговаря да вкара безкасовите си плащания и в трети обекти

Amazon подхваща следващата стъпка за разширение. Компанията води договаряния с обекти от други търговци на дребно като магазини по летища, кина и други. Предмет на договарянията е потреблението на технологията на Amazon за безкасово заплащане.

Успехът при договарянията ще помогне на Amazon да ускори наличието си отвън извършването на покупки онлайн, като с актуалната тактика това може да стане доста по-бързо и на ниска цена, в сравнение с при построяването на нови независими магазини.

Компанията може да получи и друга изгода от хода си - построяването на положителни бизнес връзки с конкурентни компании. Такава колаборация може да докара до по-нататъшния напредък на облачния бизнес на колоса.

Към момента компанията има 16 брандови магазина Amazon Go, в които потребителите пазарят безкасово - те сканират стоките с мобилните си устройства при взимането им от щандовете, а сметката получават на излизане от магазина. Използването на технологията в други магазини би ускорило преводите, споделят трима анонимни източници на CNBC, осведомени с въпроса.
 Amazon разреши на потребителите в Съединени американски щати да заплащат с пари в брой
Amazon разреши на потребителите в Съединени американски щати да заплащат с пари в брой

Това ще усили конкуренцията на интернет търговеца с обичайните магазини и супермаркети

Източниците разкриват, че едни от магазините, с които компанията води договаряния, са CIBO Express на OTG по летищата и Regal на Cineworld в кината.

Компанията ще желае % от приходите от продажбите на въпросните магазини, осъществени с технологията Go. Друга опция е Amazon да взима първична сума, а по-късно да получава месечна такса.

Не стават ясни детайлности като това дали на устройствата ще бъде изписано логото или името на компанията, както и дали потребителите ще би трябвало да конфигурират приложението на колоса.

И Amazon, и OTG са отказали да разясняват въпроса.

Според двама от източниците на медията обаче Amazon се стреми да стартира инсталирането на технологията през първото тримесечие на 2020 година. По света има стотици такива магазини, което ще отнеме доста време. Идеята е всичкият хардуер да бъде инсталиран до края на 2020 година.
 Защо Amazon заменя
Защо Amazon заменя " изскачащите " магазини с продажба на книги

Оказва се, че това е ниша, в която Amazon може да са трансформира в лидер
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР