Amazon планира да въведе нови биометрични скенери, които ще използват

...
Amazon планира да въведе нови биометрични скенери, които ще използват
Коментари Харесай

Amazon тества платежна система с биометрична технология

Amazon възнамерява да вкара нови биометрични скенери, които ще употребяват сканирането на ръцете като средство за идентифициране на клиентите в супермаркетите на Whole Foods. Компанията тества платежна система, известна като Orville, която разрешава на потребителите да правят покупки, идентифицирайки се само с ръката си. Технологията е друга от безконтактното заплащане и съставлява система за различаване на ръце, която може да реализира заплащане за милисекунди, без да е нужен телефон за реализирането на тази цел.

За разлика от множеството биометрични системи, които изискват допиране с пръст по повърхността на скенера, новаторската технология на Amazon не се нуждае от физическо допиране до биометричен читател, с цел да действа. Подобно на ирисовите скенери, няма потребност физически да бъде допрян скенерът - вместо това датчиците употребяват геометрия на дълбочината и изображения, с цел да разпознават ръцете с впечатляваща скорост и акуратност. Анонимни източници на New York Post оповестиха, че сега системата е точна до една 10 хилядна част от %, само че Amazon се стреми да усъвършенства това до една милионна част от %.

Новият план за биометрични заплащания на Amazon с кодово име Orville може да сканира ръката на потребителя и да обработи транзакцията му за по-малко от 300 милисекунди. Системата употребява компютърно зрение и геометрия на дълбочината, с цел да сканира ръцете на клиентите преди да изтегли средства от банковата им карта и ги сверява с данните в Amazon Prime. "Докато елементарната транзакция с карта нормално лишава сред три и четири секунди, новата технология на Amazon може да обработи транзакцията за по-малко от 300 милисекунди ", акцентират представители на компанията пред New York Post.

В момента компанията тества системата в личните си офиси, предоставяйки на чиновниците си опция да вършат покупки от вендинг машини с индентифициране на ръцете им. До началото на 2020 година Amazon има намерение да конфигурира сходни скенери във веригата супермаркети Whole Foods, а на по-късен стадий и да ги популяризира във всички клонове в Съединени американски щати на веригата супермаркети. Платежната система ще бъде предоставена на клиентите на Amazon Prime, които ще могат да свържат разплащателна карта със сканиране на ръката си, с цел да могат да се възползват от бързо овакантяване в магазините.

Отдалечаването от условието за разплащателни карти сигурно би направило заплащането по-бързо и елементарно за клиентите, отбелязва изданието и акцентира, че това, което не е ясно, е по какъв начин системата ще бъде призната. Във всяка биометрична система има проблеми с поверителността и сигурността и това наподобява е нещо, което Amazon е взела поради при избора на различаване на ръце, а не на различаване на разположение. Остава да разберем дали клиентите на Whole Foods са подготвени да одобряват новия вид заплащания и надлежно какво бъдеще ще има новаторската платежна система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР