Amazon обяви в своя официален корпоративен блог за закупуването на

...
Amazon обяви в своя официален корпоративен блог за закупуването на
Коментари Харесай

Amazon дава $1 милиард за закупуването на онлайн аптека

Amazon разгласи в своя формален корпоративен блог за закупуването на онлайн аптеката PillPack.
Както нормално, точната сума на договорката не се афишира, само че Bloomberg цитира свои източници, съгласно които крайната сума може да надвиши $1 милиард. През 2016 година цената на тази уеб-аптека бе едвам $360 милиона.

Двете страни имат намерение да затворят договорката през втората половина на 2018 година. Сега се чака разрешението на регулаторните органи.

В известието се прецизира, че клиенти на аптеката PillPack са най-вече хора, които би трябвало всекидневно да одобряват лекарствени препарати и страдащи от хронични болести. PillPack доставя медикаментите в особено квалифицираната за всеки обособен клиент характерна опаковка с авансово приготвените дози. Онлайн аптеката управлява новите доставки и всички нужни данни обработва независимо.

PillPack има лицензи за продажба на медикаменти с предписания в 49 американски щата.

Според аналитиците, тази покупка на Amazon демонстрира, че Джеф Безос желае да излезе и на пазара на опазването на здравето. През месец януари тази година, Amazon взаимно с JPMorgan и Berkshire Hathaway сътвориха фонд, предопределен за понижение на разноските за опазване на здравето на чиновниците и на трите компании.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР