Amazon обяви план за създаването на суверенен европейски облак“ в

...
Amazon обяви план за създаването на суверенен европейски облак“ в
Коментари Харесай

Amazon стартират независим европейски облак

Amazon разгласи проект за основаването на „ върховен европейски облак “ в отговор на настояването на Европейски Съюз данните на европейците да се съхраняват и обработва на континента, предава Reuters. Amazon Web Services European Sovereign Cloud идва в отговор на претенциите на Брюксел, като мощностите му ще са ситуирани в рамките на съюза, а интервенциите, осъществявани в границите му ще са обособени от тези, които се реализират в Съединени американски щати. Единствено чиновници, които са основани в Европейския съюз ще имат надзор до интервенциите и данните на този върховен облак, продължава изданието.

„ Клиентите ще имат цялостен надзор и уверението, че AWS няма да доближава или употребява потребителска информация за каквито и да е цели без експлицитното позволение за това “, пишат Amazon. Amazon Web Services European Sovereign Cloud ще е ситуиран в Германия и ще е обособен от в този момент съществуващите осем европейски района на AWS.

„ AWS European Sovereign Cloud е удостоверение на нашето заричане да предлагаме на клиентите си най-модерния набор от средства за надзор, принадлежности за опазване на конфиденциалността на информацията и защитни характерности, налични в облака “, написа Макс Питърсън, вицепрезидент в Sovereign Cloud звеното в AWS. „ Повече от десетилетие работихме взаимно с държавните и регулаторни органи в Европа, с цел да разберем и отговорим на възходящите потребности за киберсигурност, опазване на целостта на данните и локализирането им, а за последно – цифровия суверенитет. С това наше ново предложение, клиенти и сътрудници на компанията ни в Европа получават повече избор, с цел да получат оперативната самостоятелност, от която се нуждаят без потребността да вършат компромис, лишавайки се от най-разнообразните и съвършени облачни услуги, които милиони консуматори по света знаят и употребяват през днешния ден “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР