Amazon обмисля да придобие дял от най-големият търговец на дребно

...
Amazon обмисля да придобие дял от най-големият търговец на дребно
Коментари Харесай

Amazon иска 26% от най-големият търговец на дребно в Индия

Amazon обмисля да придобие дял от най-големият търговец на дребно в Индия, предава The Economic Times. Американският колос води договаряния за 26 % от Reliance Retail, следен от Микеш Амбани, един от най-богатите хора в Индия, който има $47,3 милиарда.

Reliance, която споделя, че обслужва 5 милиона клиента всяка седмица, преди този момент водеше договаряния с китайската Alibaba Group, само че договорката пропадна поради разлики в оценките, споделят два източника на изданието от компанията.

Потенциална договорка ще даде на Amazon достъп до голямата мрежа от магазини на Reliance - цели 10 415, както и то телеком платформата Jio.Свързаността с една от най-мощните компании, а и семейства, в Индия сигурно ще помогне и на Amazon, когато става въпрос за лобиране.

Reliance пък ще може да се възползва от голямата е-платформа на Amazon.

Анализатори споделят, че индийският електронен пазар има голям капацитет за напредък. Очаква се той да доближи $200 милиарда през 2026 година, покачване от $38,5-те милиарда през 2017 година И въпреки Amazon сега да е водач там, конкуренцията става все по-ожесточена и до 2023 година Flipkart, благосъстоятелност на Walmart, ще я изпревари, гласят прогнози.
 Поредицата от рекордни облаги за Amazon завърши
Поредицата от рекордни облаги за Amazon завърши

Гигантът в електронната търговия не съумя да отговори на упованията на анализаторите за облага за първи път от две години насам
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР