Amazon, Kickstarter, Mozilla и още големи и популярни технологични компании

...
Amazon, Kickstarter, Mozilla и още големи и популярни технологични компании
Коментари Харесай

Вижте какво ще се случи с браузъра ви на 12-ти юли!

Amazon, Kickstarter, Mozilla и още огромни и известни софтуерни компании готвят огромен онлайн митинг. Той е с мотото " ден за дейности " и е срещу дейностите на Федералната комисия по връзки (FCC) на Съединени американски щати, които може да доведат до края на интернет неутралността, оповестява Washington Post. Интернет фирмите не са удовлетворени от ограниченията, които новото управление на FCC подхваща и целят да анулират постигнатия прогрес по времето на Барак Обама. Фирмите възнамеряват да проведат своя онлайн митинг на 12-ти юли. Тогава те ще трансформират началните страници на уеб страниците си, с цел да притеглят внимание към тематиката и да изразят своите позиции. Mozilla пък възнамерява да помени началния екран на браузъра си Firefox.

Сегашните правила за интернет индиферентност не разрешават на телекомите и доставчиците на интернет да разделят или приоритизират трафика към уеб сайтове. Така се подсигурява, че достъпът до всеки уебсайт е пълноправен. Новите ограничения, които FFC обмисля да вкара, ще създадат тъкмо противоположното. Те ще махнат регулацията над доставчиците, които на процедура ще могат да оферират по-бърз достъп до определени от тях уеб сайтове и услуги или даже да отхвърлят достъп до такива.

През 2012 година Гугъл, Wikipedia и още интернет компании направиха сходен митинг поради тогавашния проектозакон ACTA, посредством който се рискуваше основаване на опция за цензура в интернет. Тазгодишният митинг може да бъде още по-мащабен, тъй като към него се причисляват още много компании, в това число Reddit и един от най-големите и известни инкубатори за започващи компании Y Combinator.

" Без мощни правила за интернет индиферентност фирмите, които управляват достъпа до интернет, ще имат несъразмерна власт да избират спечелилите и губещите на пазара ", разяснява Сам Алтман, президент на Y Combinator. Според Mozilla премахването на интернет неутралността ще докара и до нови благоприятни условия за цензура и попречване на свободното слово.

Според болшинството на Републиканците във FCC обаче, разпоредбите пречат на телекомите да откриват нови източници на доходи, изключително когато от ден на ден услуги стават цифрови. Демократите възнамеряват гневна борба в отбрана на разпоредбите и се надяват да се повтори сюжета с опита за здравна промяна на Тръмп, който в последна сметка пропадна при гласуването. Междувременно фирмите чакат към онлайн митинга да се причислят още огромни имена, както и голям брой от по-малките играчи и стартъпи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР