Amazon изработва умни колички за пазаруване. Количките ще следят за

...
Amazon изработва умни колички за пазаруване. Количките ще следят за
Коментари Харесай

Умна количка за пазар срещу опашките на касите? Amazon прави точно това

Amazon създава " умни " колички за извършване на покупки. Количките ще наблюдават за добавените в тях артикули и ще таксуват купувачите автоматизирано, предоставяйки опция клиентът да пропусне реденето на опашка на каса.

Очаква се първата " интелигентна " количка за извършване на покупки (Dash Carts) да се появи в новия магазин за хранителни артикули на компанията към Лос Анджелис. Предстои магазинът да бъде открит тази година, оповестиха от софтуерния колос.

Клиентите в обектите с Dash Carts ще могат да употребяват количките, като е належащо единствено да основат собствен акаунт в Amazon и да разполагат със смарт телефон. След като влязат в магазина, те ще би трябвало да сканират QR код, който се среща се в приложението Amazon. Кодът ще вписва количката, която потребителят е взел, и ще зарежда описи за извършване на покупки на Alexa.
 Amazon продава технологията за безкасово обслужване в магазините
Amazon продава технологията за безкасово обслужване в магазините

Компанията има към този момент подписани покупко-продажби

Всяка количка разполага с камери, които ще сканират предметите, сложени в нея.

Ако консуматор извади продукт от количката, той ще бъде отстранен от цената. Това ще се вижда на екран, поместен на самата количка. Крайната сума ще бъде автоматизирано изтеглена от записаната карта на потребителя в акаунта в Amazon. След пазара потребителят ще получава имейл с копие от касовата си записка.

Всъщност новите колички надграждат технологията Just Walk Out на Amazon, която прави допустимо извършването на покупки в магазини, които просто нямат касиери. Иновацията стана факт първо в обектите Amazon Go през 2018 година, а тази година колосът отвори и първия си супермаркет Amazon Go Grocery.

С новата технология, която на процедура заобикаля касиерите, Amazon се надява да направи извършването на покупки по-приятно и бързо. Гигантът също по този начин цели да завоюва значима стратегическа преднина пред другите физически търговци на дребно.

По-рано тази година стана ясно, че Amazon планува да продава технологията си за извършване на покупки без касиери на други вериги магазини.
 Съединени американски щати санкции Amazon поради поръчки от Крим
Съединени американски щати санкции Amazon поради поръчки от Крим

Потребителите заблудили автоматизираната система на колоса, като вкарвали адреси с печатни грешки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР