Amazon инвестира сериозни суми в създаването на складови помещения, които

...
Amazon инвестира сериозни суми в създаването на складови помещения, които
Коментари Харесай

Amazon подлага на изпитание доверието на инвеститорите

Amazon влага съществени суми в основаването на складови пространства, които търговците през онлайн платформата употребяват против възнаграждение.

Още по тематиката
Основателят на Amazon обаче загуби 6 милиарда $ от благосъстоянието си заради по-слабите резултати на компанията

Вече се чуват гласове, че Amazon, Alphabet и Фейсбук са прекомерно огромни и би трябвало да бъдат разграничени

Стартъпът цели да отглежда свежи и здравословни зеленчуци в градовете

Резултатите на софтуерната компания надминаха упованията на анализаторите

Компанията получи позволение за тази активност от държавното управление

197
млн. $ е била чистата облага през второто тримесечие при 857 млн. $ година по-рано.Печалбите на Amazon доближиха най-ниската си стойност за последните 7 тримесечия и ще продължт да понижават и в бъдеще, предизвестяват от компанията в доклада си за второто тримесечие на 2017 година Причината е, че интернет колосът, основател на най-голямата платформа за онлайн търговия, навлиза в най-интензивната си фаза на вложения, което в допълнение ще свие облагите. Въпреки че приходите на компанията не престават да нарастват, разноските на Amazon са от ден на ден, което последователно изчерпва търпението на вложителите, написа Financial Times.

Финансовите резултати

Нетната облага на компанията е спаднала до 197 млн. $ и съставлява едвам една четвърт от цената си за същия интервал на предходната година (857 млн. долара). Печалбата на акция на команията е намаляла до 0.40 $ за акция от 1.73 през 2016 година В резултат на това акциите на компанията поевтиняха с към 3% в часовете след края на постоянната сесия, като по този метод пазарната капитализация на Amazon спадна под половин трилион $. Спорното показване на компанията през второто тримесечие поправя пазарната оценка на интернет колоса, която нарастваше през последните седмици и сложи за часове Джеф Безос преди всичко в класацията на Forbes за най-богатите персони в света.

Дългият застой нервира вложителите

Брайън Олсавски, основен финансов шеф на компанията, показа, че спадът в приходите на компанията се дължи съвсем напълно на вложенията, които Amazon прави в областта на търговията, видеопродукцията, гласовия помощник " Алекса " и онлайн услугите. За разлика от множеството тръгувани на борсата компании, които се концентрират върху реализирането на огромни облаги и разпределянето на дивиденти, Amazon от години залага на вложението на съществени суми за сметка на облагата. Въпреки че вложителите дълго време бяха подготвени да жертват актуалните облаги за по-големи облаги в бъдеще, новината, че вложенията на компанията занапред навлизат в най-активната си фаза, сътвори несъмнено напрежение измежду акционерите.

Приходите на компанията за второто тримесечие набъбнаха с 25%, достигайки 38 милиарда $ макар отрицателния резултат на валутните курсове, оценен на 502 млн. $. За съпоставяне, приходите на компанията за същия интервал на предходната година са били 30.4 милиарда $. Нарастващите разноски обаче са причина оперативната облага да се свие с 51%, достигайки 628 млн. $, или под половината на цената си отпреди година, когато беше 1.3 милиарда $.

Помещенията чартърен и облачните услуги са най-скъпи

Amazon влага съществени суми в основаването на складови пространства, които търговците през онлайн платформата употребяват против възнаграждение. Разходите обаче наподобяват оправдани предвид на обстоятелството, че тази услуга на Amazon генерира доходи на стойност на 7 милиарда $, като по този метод се трансформира в един от най-печелившите бизнеси на компанията.

Лидер във връзка с маржовете на облага (22.3%) обаче остава бизнесът с облачни услуги, където компанията доста води главните си съперници Гугъл и Microsoft. Този сегмент също се нуждае от съществени вложения най-вече за закупуване на сървъри за подобряването на тези услуги.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР