Amazon Inc. е започнала вътрешно разследване, насочено срещу служители, които

...
Amazon Inc. е започнала вътрешно разследване, насочено срещу служители, които
Коментари Харесай

Служители на Amazon продават данни срещу подкупи

Amazon Inc. е почнала вътрешно следствие, ориентирано против чиновници, които са продавали вътрешна информация против подкупи, написа The Wall Street Journal, цитирайки продавачи, на които е предлагано - и са купували информация, брокери, както и хора, осведомени със самото следствие.

Практиката, която е в прорез с вътрешните правила, е изключително публикувана в Китай поради растящия брой продавачи там. Освен това чиновниците на компанията там получават относително ниски заплати, което ги окуражава да поемат опасности.

В подмяна на заплащания, които варират сред $80 и $2 000, брокерите, които работят дружно със чиновниците, оферират вътрешни данни за продажбите, както и услуга за заличаване на отрицателни ревюта и възобновяване на изтрити сметки.

Amazon ревизира редица случи, включващи чиновници и в Съединени американски щати. Разследването е почнало през май, откакто вицепрезидентът Ерик Брусард, който надзривава интернационалните пазари, е получил информация за протичащото се. Бързо са заменени и хората на управителни позиции в Поднебесната империя.

През последните години Amazon нападателно търси самостоятелни търговци, които да продават стоките си на уеб страницата. Към момента има над два милиона, които продават към 550 милиона продукта. Те дават отговор за към половината продажби с оборот към $200 милиарда.Агресивна е конкуренцията сред продавачите, изключително за позициониране на продукта на първа страница при търсене. Системата на Amazon слага продуктите на база няколко фактора, в това число наличието на част от ревютата или броя кликания върху продукта. Продавачите от дълго време се пробват да изиграят системата, като заплащат за кликове или подправени ревюта.

Най-новият способ включва подкупването на чиновници, намирайки се на приблизително равнище в компанията. Те могат да трият отрицателните ревюта. Посредниците търсят чиновниците в приложението WeChat и ги питат даи са съгласни на сходна договорка. Изтриването на отрицателно ревю коства към $300. За по-малко пари продавачите могат да получат имейлите на тези, които са написали отрицателни ревюта - и да се опитят да ги убедят да трансформират мнението си. Amazon не разрешава тази процедура.

Брокерите на информация постоянно продават и вътрешни данни, в това число основните думи, по които клиентите търсят, размерите на продажба и други. Това разрешава на продавачите да се класират по-напред при търсенията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР