Amazon и Microsoft работят заедно, за да позволят на Alexa

...
Amazon и Microsoft работят заедно, за да позволят на Alexa
Коментари Харесай

Alexa и Cortana все още не работят заедно



Amazon и Microsoft работят дружно, с цел да разрешат на Alexa и Cortana да беседват между тях до края на 2017 година Но както евентуално множеството консуматори са забелязали, този проект към момента не е осъществен. Вече сме началото на 2018 година, а виртуалните асистенти не могат да поддържат връзка между тях. Все още обаче не е ясно за какво. Amazon и Microsoft по-рано означиха, че чакат да кажат повече „ скоро”, само че това не е гаранция, че в близко бъдеще това ще се случи.

Екипът по плана дава обещание доста да улесни гласовия надзор в домовете на потребителите. Например, дава се команда на Echo speaker, а с цел да я извърши, той се възползва от достъпа на Cortana до характерните варианти на Office и Windows. Същевременно потребителите ще могат посредством Cortana да ползват разнообразните умения на Alexa. На малко: вместо да би трябвало да помните кой асистент да употребявате в даден миг, скоро ще може да разчитате единствено на един.

Това решение на двете компании може да бъде възприето и като отбранителна мярка. Както Amazon, по този начин и Microsoft се тормозят за конкурентните платформи. Гугъл е най-пряката опасност, защото Assistant работи с хардуер на трета страна. Освен това двете компании би трябвало да вземат под внимание и Apple – въпреки всичко има по-малка възможност потребителите да употребяват Echo или Cortana speaker, в случай че си купят HomePod. Теоретично концепцията е, че този ход ще разреши на Amazon и Microsoft да се концентрират върху по-големите закани на пазара, вместо да се борят между тях.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР