Amazon и Google ще се конкурират в сферата на изкуствения

...
Amazon и Google ще се конкурират в сферата на изкуствения
Коментари Харесай

Какво да очакваме от технологичното изложение в Лас Вегас

Amazon и Гугъл ще се конкурират в областта на изкуствения разсъдък.

© Stephen Lam Още по тематиката
Renault-Nissan приготвя капиталов фонд за финасиране на стартъпи

Капацитетът му ще бъде 200 млн. $
9 яну 2018
Глобалната мрежа Endeavor утвърди още петима български бизнесмени

Подкрепа от организацията ще получат съоснователите на марката за дамски обувки by FAR и на платформата ClaimCompass
8 яну 2018
Български стартъпи ще вземат участие в програмата Startup Europe Awards

В края на едногодишната самодейност фирмите ще се състезават в интернационална конкуренция в Брюксел
6 яну 2018
Божидар Нейчев: Двете огромни промени са технологиите и регулациите

Управляващият съучастник за Югоизточна Европа в " PwC България " пред " Капитал "
5 яну 2018 На форума ще има разработки от сферата на изкуствения разсъдък, колите, медицината и даже земеделие. Над 4000 компании, огромна част от които започващи, ще вземат участие на тазгодишното софтуерно ревю в Лас Вегас, което стартира в четвъртък, оповестява BBC. Освен обичайните нововъведения в региона на потребителските технологии тазгодишното ревю на CES ще включва разработки от сферата на изкуствения разсъдък, колите, медицината и даже земеделието.

Макар огромните софтуерни компании да отсрочват дебюта на флагманските си модели, софтуерното ревю ще включва огромен брой новаторски софтуерни артикули, огромна част от които дело на започващи компании, за които CES съставлява неповторима опция за показване.

Изкуствен разсъдък

Феновете на джаджите чакат с неспокойствие новостите от региона на изкуствения разсъдък, който несъмнено трансформира Amazon в " спечелилия " на миналогодишното софтуерно ревю. Гласовият помощник Alexa, създаден от компанията на Джеф Безос, откри място в доста софтуерни артикули от аудиосистеми до хладилници, дело на LG.

По-рано тази седмица от LG оповестиха, че последните модели висок клас тв приемници на компанията ще бъдат оборудвани с Гугъл Assistant. Безспорно нововъведенията в региона на изкуствения разсъдък, родени от съперничеството сред Гугъл и Amazon, ще бъдат едно от най-очакваните неща. А наборът от продуктите, с които можем да споделяме на тазгодишното ревю, се чака да включва " умни " таванни конзоли, колела, микровълнови фурни и други.

Здраве

Технологиите от региона на грижата за здравето ще бъдат една от най-интересните тематики на CES. Очаква се израелската ICI Vision да показва очила, допълващи възприеманата картина от хора с нарушено зрение. От своя страна Samsung ще показа очила, облиците от които се предават към смарт телефон, който на собствен ред ги обработва и усъвършенства.

Сред другите забавни разработки, които ще чакаме, са гривната KEEN, която ще спомага за премахването на нездравословни тикове като гризене на нокти и хапене на устни, като вибрира, когато ги вършим, и Ме.Mum - приставка за мобилни телефони със датчик, определящ по кое време една жена е най-фертилна. Внимание най-вероятно ще притегли и Tuoxiao, датчик, следящ здравословното положение на бебетата, и Fizimed, колан с разнообразни датчици, проследяващи и анализиращи физическата интензивност на притежателя му.

Умни домове

Успехите на технологии като умни колони и " интернет на нещата " направиха първите стъпки към дигитализирането на домовете. В този порядък на софтуерното ревю се чака взрив на обвързваните датчици. В бъдеще разнообразни сензори ще наблюдават и проучват температурата, влажността и качеството на въздуха и водата в домовете ни.

Особен интерес ще съставлява планът на Cherry Labs. Базираната в Силициевата котловина компания ще показа цялостна система от датчици, която следи местоположението и интензивността на деца, възрастни и други и ги предава към авансово заложено мобилно устройство. По този метод възрастните ще могат бързо да реагират при проблеми. Някои от фирмите даже плануват датчици, които да засичат натрапници и да предизвестяват за тях.

Транспорт

Една от най-актуалните тематики на ревюто ще бъде превозът, където разработките на електрически и самостоятелни коли основават сериозен набор от благоприятни условия.

От Hyundai са дали обещание да показват първообраз на SUV, който работи с водородни горивни кафези. От своя страна Nissan създава датчик, който следи активността на мозъка и планува по кое време ще бъдат осъществени избрани дейности като завиване, прекъсване и ускорение. А концепцията е данните да бъдат ориентирани към намаляването на рисковете от шофиране и да бъдат употребявани в бъдещите изследвания на самостоятелните коли.

Очаква се да бъдат показани някои разработки на електрически коли на компании като Faraday Future, Navya, Fisker и други. Най-значимите си достижения обаче производителите евентуално ще запазят до автомобилното ревю в Детройт, което стартира след края на CES.

Очакват се още

Внимание ще привлекат тв приемници с резолюция 8K, или към 16 пъти по-голяма от тази на Full HD тв приемниците, дронове, които могат да транспортират хора, а също и по-малки летящи машини с приложения в разнообразни области на всекидневието.

В региона на смарт телефоните и персоналните компютри Qualcomm ще показа мобилни процесори, които намират приложение в компютрите. От своя страна Intel ще разкрие новата си линия процесори, оборудвани с графиките на AMD и ориентирани към геймърите. Очакват се и някои модели мобилни телефони най-вече от китайски компании като Vivo.

Представени ще бъдат още нови технологии от сферата на виртуалната действителност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР