Amazon и Google продадоха 27 млн. гласови устройства в САЩ

...
Amazon и Google продадоха 27 млн. гласови устройства в САЩ
Коментари Харесай

2018: Гласът ще промени пазаруването

Amazon и Гугъл продадоха 27 млн. гласови устройства в Съединени американски щати през 2017 година, показва изданието за маркетинг Adweek, цитирайки проучване на Consumer Intelligence Research Partners в Съединени американски щати. 

29% от хората, които имат устройства Echo и Гугъл Home в страната споделят, че им харесва да поръчват артикули (или " да подреждат покупки " ) с глас. 41% възнамеряват да го вършат и в бъдеще. Прогнозата е тези проценти да се усилят, освен това доста.

Walmart и Гугъл сплотиха сили, тъй че да може Google Assistant да сканира покупките на потребителите и да пита да вземем за пример " Бихте ли желали да си поръчате още веднъж паста за зъби на Colgate за $2.99? ". Освен това, може да пита желаят ли хората да си купят конци за зъби с отстъпка - и с едносричен отговор да удостоверява покупката. 

С задействаното от гласа извършване на покупки марките ще могат да построяват потребителска преданост, до момента в който в същото време продават повече, разяснява в Adweek Амит Шарма - основен изпълнителен шеф и създател на компанията Narvar. Новата технология обаче съгласно него идва и със своите провокации. Най-голямото измежду тях е откриването.

" Да кажем, че вашият бранд предлага органична паста за зъби в премиум сегмента. Как човек ще открива продукта ви с глас, в случай че не попита за него? Водещите платформи към момента не са показали платено гласово търсене. А когато го създадат, това ще би трябвало да стане по верния метод. Таргетирането ще би трябвало да бъде високо персонализирано, с цел да съумява ", споделя Шарма. 

И до момента в който извършването на покупки е естествено продължение на гласовия изкуствен интелект, в близкото бъдеще ще бъде комплицирано да откриваме нови марки и да изследваме артикули, без да разчитаме напълно на рекомендации от Amazon или Гугъл. 

Има три области, в които гласът може да повлияе на извършването на покупки през 2018 г. Те са следните: 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР