Amazon е в началните етапи на преговори за закупуване на

...
Amazon е в началните етапи на преговори за закупуване на
Коментари Харесай

Amazon договаря участие в индийски телеком

Amazon е в началните стадии на договаряния за закупуване на дял от минимум 2 милиарда $ в индийския оператор на мобилни телефони Bharti Airtel, оповестиха за Ройтерс трима души, осведомени с диалозите. Ако бъде осъществена, договорката ще докара до огромно разклащане в цифровата стопанска система на Индия.

Предложената инвестиция би означавала Amazon да придобие дял от почти 5% въз основа на пазарната стойност на Bharti и би тласнала третата по величина телекомуникационна компания в Индия в опит да се конкурира с номер едно на пазара - Reliance Jio.

„ Jio се трансформира от чист мобилен оператор в платформа, ориентирана към потребителите, водена от цифровите технологии. И Airtel може да направи същото. За Amazon това придобива стратегически смисъл в границите на неговия бизнес в Индия “, споделя един от съветваните източници. 

Amazon счита Индия за възходящ пазар, където е вложила 6,5 милиарда $ главно за разширение на своята активност в електронната търговия. Базираната в Сиатъл компания през последните години разшири своите цифрови оферти в Индия посредством своите високоговорители, задействани с глас, както и видео стрийминг. 

Amazon обмисля разнообразни разновидности за вложения, в това число закупуване на дял до 8-10%, твърди различен източник на организацията.

Разговорите сред Bharti Airtel и Amazon, обаче, към момента са на ранен стадий и изискванията на договорката може да се трансформират или въобще да не се стигне до такава договорка, настояват двама от тримата души, близки до договарянията, които са поискали да останат анонимни, защото диалозите по договорката са поверителни.

Ако въпреки всичко договарянията за закупуване на дял се провалят, фирмите могат също да обмислят бизнес съюз, за ​​да дават на клиентите на Bharti на ниска цена достъп до артикули на Amazon, сподели един от източниците. От Amazon към този момент отхвърлят коментар по тематиката. 

Източници: reuters.com, indiatimes.com 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР