Amazon, Apple, Facebook и Google защитиха своите бизнес практики в

...
Amazon, Apple, Facebook и Google защитиха своите бизнес практики в
Коментари Харесай

Amazon, Apple, Facebook и Google отхвърлиха обвиненията в монопол


Amazon, Apple, Фейсбук и Гугъл опазиха своите бизнес практики в отговор на въпроси, сложени от комисия на Конгреса, която изследва проблемите на антитръстовите правила в софтуерния бранш. Разследването са концентрира върху конкуренцията на онлайн пазарите и дали огромните софтуерни компании не основават „антиконкурентно поведение“.

Съдебната комисия на Камарата във вторник пусна отговорите на фирмите на този жанр въпроси, които комисията сложи през септември, когато се образува група от 50 основни адвокати на американските щати, които оповестиха огромно следствие за задушаващо конкуренцията държание от страна на американските софтуерни колоси. Въпросите на комисията се отнасяха до онлайн търговията и наличието, връзката, обвързваните придобивания на други компании и други въпроси, свързани с отношението към конкуренцията.

Определено 2019 е време, в което софтуерните компании са изправени пред драконови ограничения и надзор от страна на държавните регулатори, които са ги нарочили за евентуално антиконкурентно държание, нарушаването на персоналната цялост и живот на потребителите си и корист и употреба на данни. Министерството на правораздаването и Федералната комерсиална комисия, двете организации в Съединени американски щати, които се занимават с проблемите на антитръстовите правила, преглеждат бизнес практиките на софтуерните компании под лупа.

В своя отговор Гугъл отхвърли да е създавал непозволено условия, с които потребителите да избират личните им услуги пред тези на техните съперници, като главно става въпрос за уеб браузъра Chrome, търсачката, видео и вести, съгласно Ройтерс. „По-голямата част от резултатите в търсачката на Гугъл са от уеб уеб сайтове, които не са благосъстоятелност на компанията“, съобщи представител.
Гугъл обаче също по този начин декларира, че не може да даде огромна част от данните, поискани от комитета, съгласно Ройтерс.
Фейсбук призна, че блокира някои приложения от трети страни от своята платформа за разработчици за проиритизиране на личните им платформи и услуги, съобщи Ройтерс. На въпроса за детайлности за какво бяха отстранени приложения като Phhhoto, MessageMe, Voxer и Stackla, Фейсбук отговори, че „ограничава приложенията, които нарушават нейните политики“, без да се задълбочава, съобщи Reuters.

Apple не отговори на въпросите пред комисията за личния си браузър и App Store, само че на въпроса какъв брой е похарчила за основаването на своята услуга за карти, Apple сбито отговори като сподели единствено „милиарди“, предават Ройтерс.

Фейсбук отхвърли да употребява систематизирани данни от търговци за стартиране, източник или цена на частни артикули, съобщи Ройтерс.

Amazon и Гугъл отхвърлиха спомагателен коментар. Представителите на Apple и Фейсбук не дадоха отговор незабавно на претенции за коментар.

Антитръстовите следствия, които текат сега в Съединени американски щати, идват след дългогодишни подозрения и обвинявания против огромните компании, че не дават опция на новостартиращи планове и компании да пробият на пазара и да се осъществят, защото колоси или ги задушават като отстраняват всичките им благоприятни условия за напредък или просто ги изкупуват, с което на процедура те потъват в бездната на конгломератите…
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР