Amazon анонсира в четвъртък общата достъпност на Amazon Aurora Serverless,

...
Amazon анонсира в четвъртък общата достъпност на Amazon Aurora Serverless,
Коментари Харесай

Amazon представи собствено безсървърно ДБ решение

Amazon анонсира в четвъртък общата досегаемост на Amazon Aurora Serverless, безървърно Демократична България решение, което се явява в качеството си на нова алтернатива на в този момент предлагания техен програмен продукт Amazon Aurora – база данни, съвместима с PostgreSQL и MySQL.
Amazon Aurora Serverless беше показана за пръв път по време на re:Invent през ноември, когато започва нейното бета тестване. Платформата показва на ползващите я редица облаги, включително опцията да бъдат създавани инстанции въз основата данни единствено при потребност. Те могат спомагателни променяни според от потребностите и изискванията, а безсървърния съставен елемент допуска, че създаващият ги не би трябвало да се грижи за разполагането на инфраструктурата преди този момент. От Amazon обясниха в особено прес-съобщение, че Amazon Aurora Serverless е ориентирана към консуматори с приложения, които имат по-малко предвидим модел на потребление, като ценообразуването се базира на „ползване за секунда“ време.



Нововъведените приложения, изясняват от компанията, показват несигурни модели на потребление и това основава главоболия за потребителите, които не са сигурни за потенциала, от който ще се нуждаят. До този миг, на тях им се е налагало да избират сред презастраховането с предварителното запазване за базата на повече от нужния ѝ потенциал, а с това и заплащането за повече запаси, в сравнение с се нуждаят, или противоположното – доставянето на по-ниски равнища на потенциал, с което рискуват да се появят проблеми с представянето. С Amazon Aurora Serverless това се трансформира, защото няма потребност да се обезпечава нищо авансово. Вместо това базата данни бива „събудена“ сега, когато има потребност от нея и бива затворена в секундата, в която към този момент използването ѝ не е нужно.

Amazon към този момент има и дълъг лист на ползващи Aurora Serverless, измежду които NTT Docomo Inc., Cognizant Technology Solutions Corp. и Държавния политехнически университет на Калифорния.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР