Аматьор-фотограф откри във видеокадри, разпространени от НАСА, единствената ясна снимка

...
Аматьор-фотограф откри във видеокадри, разпространени от НАСА, единствената ясна снимка
Коментари Харесай

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Аматьор-фотограф откри във видеокадри, публикувани от НАСА, единствената ясна фотография с лицето на Нийл Армстронг, до момента в който върви по Луната, заяви в. " Индипендънт ".
 
Анди Сондърс от Чешир откри, че Армстронг се стопира за задоволително дълго, откакто стъпва на лунната повърхнина, с цел да се вижда лицето му на няколко фрагменти от видеото, публикувано от НАСА. Той употребява подсилваща технология, до която прибягват астрономите, с цел да подобрят резолюцията на далечни планети, и наслага фрагментите един върху различен. Така се появяват разпознаваемите черти на първия човек, стъпил на Луната.


 
Снимката беше публикувана по случай 50-ата годишнина на задачата " Аполо 11 ". Космически специалисти я нарекоха " вълшебна " и " трогателна ".
 
" Чувствах се съвсем като археолог, който изчетква праха от от дълго време пропуснат артефакт - описа Анди Сондърс. - Имах шанс, че Армстронг се навежда напред, с цел да види какво прави, а аз забелязах, че визьорът му е вдигнат. Това значи, че лицето му се вижда за няколко секунди. Успях да отделя три положителни фрагмента. Знаех, че съществува стратегия за планетни фотоси, която разрешава да се наслагват облиците един върху различен, с цел да се получат повече детайлности ".
 
" Не можех да допускам, когато обликът се появи. Никога не сме виждали лицето на Армстронг на Луната, и ето го - беше там. Беше необикновено. " -->
 
Кадрите с Луис Армстронг на лунната повърхнина са изненадващо малко, тъй като той е направил множеството фотоси. Заснет е един път в тил инцидентно, когато водачът Бъз Олдрин снима гледка. Филмова камера на спускаемия модул улавя фрагменти с Армстронг, само че на тях не се вижда лицето му, тъй като визьорът е спуснат, или е с тил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР