АМ „Струма е много критикувана. Тя е проектирана отдавна и

...
АМ „Струма е много критикувана. Тя е проектирана отдавна и
Коментари Харесай

Експерти: АМ "Струма" съответства на норми отпреди 20 години, когато е проектирана

Автомагистрала „ Струма " е доста подложена на критика. Тя е проектирана от дълго време и има разлики в разпоредбите на градеж от тези на Европа. Когато е била правена, автомагистралата е съответствала на нормите, само че за 20 година са се трансформирали доста неща - появиха се нови, по-мощни, бързи коли, надлежно от време на време се основават предпоставки за трагични катастрофи. Това сподели доцент доктор инж. Ивайло Иванов - декан на Факултета по транспортно строителство, УАСГ в „ Денят стартира ".

Той добави: „ Безопасността във всяка една сфера има три съставния елемент - правила, тяхното съблюдаване и осъществяване и контролът им. Скъсали се връзката сред тези съставни елементи постоянно следва покруса. Има и още един - образованието. Хората, които се занимават с една активност би трябвало да са знаещи и да имат насъбран опит още от учебната или студентската пейка. Така ще могат да приложат всички тези познания, изключително колкото за пътната сигурност. "

Според доцент Иванов младежите се ориентират към по-леките специалности. Да си пътен архитект е изключителна отговорност и изисква доста учене. Малко студенти записват тази компетентност и това довежда до дефицит на инженери, до това хора, които не са учили транспортно строителство, да работят в строителни и проектантски компании.

Вместо на прима виста да пожелаваме оставките на хората, би трябвало да помислим за какво не са съумели да си свършат работата и дали ние като общество и специалисти не можем да им помогнем по някакъв метод, разяснява инж. Христо Грозданов, специалист по пътна сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР