АМ "Струма" е един от приоритетните обекти. Пуснахме 6 км

...
АМ "Струма" е един от приоритетните обекти. Пуснахме 6 км
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Тази есен трябва да имаме избран изпълнител за Кресненското дефиле

АМ "Струма " е един от предпочитаните обекти. Пуснахме 6 км от съобъжението предварително. Вече има процедирани планове и чакаме да стартираме градеж. Нашите старания са да приключим в този програмен интервал, като в него влиза и най-тежкият сектор - Кресненското дефиле. Тази есен би трябвало да имаме определен реализатор. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството.

"Що се отнася до пожара и нанесените вреди на "Струма " сега там се правят строителни действия и се укрепва самият виадукт. Това ще коства на българите 1 млн. 800 хиляди лв.. Срокът е 4 месеца и се надяваме да приключат строителните дейсноти по-рано ", сподели още тя.

"АМ "Хемус " също е измежду целите на държавното управление, министерството и АПИ. Надяваме се да пуснем още 10 км. Текат очеждителни процедури, които са към края си. Изготвят се планове, с цел да стартираме градеж ", изясни още тя.

Попитана за новите знаци и какви ще са те, Аврамова съобщи, че главната концепция е да се усъвършенства пътната сигурност. "Те ще обезпечават по-голяма осведоменост. Част от знаците са за въведените елавтомобили и колите на водород, както и за ТОЛ таксите', изясни Аврамова.

По думите ѝ 447 млн. лв. са заделени за слачища и срутища.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР