АМ „Хемус“ за Северна България е необратим процес. Това каза

...
АМ „Хемус“ за Северна България е необратим процес. Това каза
Коментари Харесай

Министър Аврамова: АМ „Хемус“ за Северна България е необратим процес

АМ „ Хемус “ за Северна България е необратим развой. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в предаването „ Седмицата “ по Дарик радио. „ Правителството отпусна 1 милиарда 350 млн. лева, с които тази автомагистрала да бъде издигната, като индикативният период за довеждане докрай на цялата автомагистрала е 2024 година Общо 420 км е автомагистралата, 170 км от тях са издигнати. В момента се строят две пътни прави. Сега ще стартира строителството на сектора от разклона Плевен-Ловеч до Русе-Велико Търново. Това са 134 км с обезпечено финансиране. Не виждам нищо неприятно в това да има повече страна в пътния бранш “, разяснява Аврамова.
По думите ѝ и досега „ Автомагистрали “ извършва планове, предоставени от Агенция „ Пътна инфраструктура “. „ Има контракт сред АПИ и „ Автомагистрали “, няма контракти с подизпълнители за създаване на Автомагистрала „ Хемус “. Има рамкови съглашения за настояща активност. „ Автомагистрали “ може да назначава в сдружението експерти и служащи. Законът не не разрешава наемането на техника и използването на непознат запас при осъществяване на избрани обекти. „ Автомагистрали “ със своя мениджмънт ще извърши тези 134 км, сключвайки всички типове съглашения и контракти за техника, материали и всичко, което е належащо.
Министерство на регионалното развитие е принципал на „ Автомагистрали “, само че мениджмънта го взима управлението на сдружението “, сподели още Петя Аврамова и посочи, че е очаквала от опозицията конструктивизъм и поддръжка за положителните политики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР