Аляска ще изпита необичайна за северния щат гореща вълна, пише

...
Аляска ще изпита необичайна за северния щат гореща вълна, пише
Коментари Харесай

Аляска е заплашена от предстоящите горещини

Аляска ще изпита необикновена за северния щат гореща вълна, написа NBC.
Очаква се в петте дни от 4 до 8 юли в това число, да бъдат регистрирани температури, които са близки или надвишават безспорните върхове, съобщи БГНЕС.
Най-горещо ще е в петък, когато евентуално ще бъде усъвършенстван върха от 29,5 градуса, измерени на летището в най-големия град в щата Анкъридж.
Рекордът е бил регистриран на 14 юни 1969 година, като прогнозите сочат, че ще бъде усъвършенстван с температура от 30,5 градуса.
" Не е изключено настоящия връх да бъде усъвършенстван три пъти подред в няколкото дни на горещата вълна. Това е меко казано извънредно ", споделя синоптика Брайън Бретшнайдер.
Метеоролозите изясняват, че жегите са провокирани от задържането над Аляска на огромна въздушна маса, която е притискана от близките въздушни маси.
" Тя стартира да тежи повече и потъва надолу. Посоката на това придвижване провокира слънчевото време, тъй като не разрешава образуването на облаци. ", изяснява Бретшнайдер.
Рекордните температури идват след извънредно изсъхнал месец юни в Аляска. Освен с неналичието на превалявания, последният месец беше най-горещият юни измерван в миналото в щата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР