Аляска бе регистриран случай на силна алергична реакция на медицинска

...
Аляска бе регистриран случай на силна алергична реакция на медицинска
Коментари Харесай

Силна алергична реакция след ваксина срещу COVID-19

Аляска бе регистриран случай на мощна алергична реакция на здравна работничка, на която е била сложена ваксина против COVID-19, предадоха международните организации.

Наложило се е дамата, чиято идентичност не бе разкрита, е била настанена в болница. Не е известно тя да има алергии.

Американската компания Пфайзер (Pfizer), чиято ваксина бе утвърдена от федералната Агенция за храните и медикаментите в петък - нещо, което разреши всеобщата имунизация в страната да стартира в понеделник - сподели, че работи с локалните управляващи в Аляска за изясняване на случая.

Агенцията за храните и медикаментите съобщи, че си сътрудничи с Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите и с Пфайзер, "за да разберем по-добре какво се е случило ".

Англия, първа в света, утвърди на 2 декември имунизацията, създадена от американската компания и немската Бионтех (BioNTech).

Седмица по-късно, след два случая на неприятен отговор на първата инжекция, английските здравни управляващи посъветваха имунизацията да не бъде прилагана на хора, които са имали "силни алергични реакции " в предишното, напомня Франс прес.

Съединени американски щати записаха през последното денонощие рекордните над 3700 умряли от COVID-19 и 250 хиляди нови инфектирани с ковид, съобщи Франс прес, като се базира на университета "Джонс Хопкинс ". Още по тематиката вижте във видеото нагоре.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР