Алцхаймер все по-често поразява хора на възраст до 40 години,

...
Алцхаймер все по-често поразява хора на възраст до 40 години,
Коментари Харесай

Медици назоваха ранните признаци на деменция при 40-годишните

Алцхаймер все по-често поразява хора на възраст до 40 години, твърди Благотворителната организация по проучване на деменцията във Велиобритания (Alzheimer`s Research UK), написа Express.

Медиците са изброили ранните признаци на Алцхаймер. За първи обезпокоителен знак може да се считат проблеми със зрението , заради което човек изпитва компликации в разпознаването на обекти. Още един симптом на начеваща деменция е афазията – положение, при което човек не може да откри верните думи, с цел да съобщи това, което желае да каже.
Доказаха изгодата от кафето за мозъка
Тези, които ежедневно пият кафе, са с по-малък риск от развиването на когнитивни нарушавания с възрастта. Причината е, че в техния мозък...

Изменението в личността и държанието също се считат за ранни признаци на болест на Алцхаймер, само че е мъчно те да бъдат видяни. Често такива хора са без въодушевление, раздразнителни са, не са уверени в себе си, губят интерес към заниманията, които са обичали .

Лекарите считат, че причина за ранната поява на деменция се явява съчетанието сред метода на живот и генитични фактори . Пушене, приложимост на алкохол в огромни количества, затънал метод на живот, нездравословно хранене, високо равнище на холестерол са провокиращи малоумие фактори.

По-рано откриватели стигнаха до извода, че общите ранни признаци на деменция включват проблеми с паметта, изключително със запомнянето на неотдавнашни събития, възходящо комплициране и намалена централизация .

Деменцията включва редица прогресиращи неврологични разстройства, като се разграничават повече от 200 подтипа. Това е невродегенеративно заболяване, поразяващо мозъка и предизвикващо редица физически и душевен признаци. Лекарите считат, че то би могло да се лекува или да се забави неговото напредване, като се решат проблемите с кръвоснабдяването на основния мозък.
Експериментална ваксина против Алцхаймер е минала тествания при мишки
Учените са създали пробна ваксина против заболяването на Алцхаймер. Изпитания при мишки са посочили, че тя кара имунната систем...

Съществуват болест на Алцхаймер, съдова деменция, деменция с телца на Леви, фронтотемпорална и смесена деменция. Мозъкът съдържа огромно количество нервни кафези, помагащи на индивида да извършва своите функционалности и задания. Деменцията поразява нервните кафези на главнияя мозък, лишавайки ги от опцията да " поддържат връзка “ между тях. Това води до такава степен, че човешкият организъм не може да извършва всекидневните си задания и постоянно не действа вярно.

Заболяването визира хората по друг метод, като едни елементи на мозъка се поразяват повече от други.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР