Алтернативно обезщетение за частни терени в зелени площи подготвя Столичната

...
Алтернативно обезщетение за частни терени в зелени площи подготвя Столичната
Коментари Харесай

София подготвя алтернативно обезщетение за частни терени в зелени площи

Алтернативно обезщетение за частни терени в зелени площи приготвя Столичната община. 5000 реституирани парцела попадат в паркове, градини или бъдещи зелени зони, стана ясно при представянето на " София проект " - общинското дружество, което ще дава отговор за пространственото и стратегическо обмисляне на Столична община, заяви БНР.

Обезщетенията могат да станат посредством други модели, изясни арх. Любо Георгиев, шеф на общинското дружество “София проект “.

Крайното решение ще бъде на Столичния общински съвет, който ще би трябвало да реши, кои от тези 5 хиляди плана са по-приоритетни.

“Тук се употребява освен бюджетът, тъй като той е прекомерно стеснен и ще ни трябват несъмнено пет бюджета, с цел да изкупим всички, а други подходи, които са законни, почтени, обективни и допустими за цялото общество. С опция да осъществят това, което биха желали да осъществят там като инвестиция на друго място всички да завоюват от този метод “.

Не се позволява смяна на предназначението на поземлени парцели, които са градини, паркове и лесопаркове.

Най-сериозен проблем с частни парцели има в " зелените клинове ", които свързват града с планината, изясни основният проектант на София – Здравко Здравков.

“Специалната отбрана има закон, въпросът е, че притежателите на тези парцели през годините се усещат ощетени. И тук би трябвало да се откри механизма за придобиване на тези парцели надлежно по нужните цели. Като стартираме от Кръстова вада, около река Драгалевска, Въртопо, Западен парк – споровете не са единствено в парковете “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР