Алтернативно обезщетение за частни терени в зелени площи подготвя Столичната

...
Алтернативно обезщетение за частни терени в зелени площи подготвя Столичната
Коментари Харесай

София подготвя алтернативно обезщетение за частни терени в зелени площи

Алтернативно обезщетение за частни терени в зелени площи приготвя Столичната община (Столична община), заяви. 5000 реституирани парцела попадат в паркове, градини или бъдещи зелени зони, стана ясно при представянето на " София проект " - общинското дружество, което ще дава отговор за пространственото и стратегическо обмисляне на Столична община.

Обезщетенията могат да станат посредством други модели, изясни арх. Любо Георгиев, шеф на общинското дружество " София проект ".

Крайното решение ще бъде на Столичния общински съвет, който ще би трябвало да реши, кои от тези 5000 плана са предпочитани - по думите на арх. Георгиев законни, почтени, обективни и допустими за цялото общество.

Не се позволява смяна на предназначението на поземлени парцели градини, паркове и лесопаркове.

Най-сериозен проблем с частни парцели има в зелените клинове, които свързват града с планината, изясни основният проектант на София Здравко Здравков и добави, че притежателите на тези парцели се усещат ощетени. И тук би трябвало да се откри механизма за придобиване на тези парцели надлежно по нужните цели. Като стартираме от Кръстова вада, около река Драгалевска - те споровете не са единствено в парковете, означи арх. Здравков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР