Алтернативен вариант и за по-малките възпотаници на затворената за ремонт

...
Алтернативен вариант и за по-малките възпотаници на затворената за ремонт
Коментари Харесай

Търсят място за децата от затворената градина в Стрелча

Алтернативен вид и за по-малките възпотаници на затворената за ремонт детска градина в Стрелча ще търсят през днешния ден хора от локалната власт, дружно с комисия специалисти на РЗИ и Агенцията по храните. Предстои оглед на свободни пространства в началното учебно заведение в градчето, с цел да се реши дали са пригодни за занятия и хранене на малчуганите.

Припомняме, че градината по този начин и не проработи от началото на тази образователна година. Оказа се, че тъкмо в този момент трябвало да се изпълнят ремонтните действия по план за над 1 милион лв., а месец след първия звънец над 100 деца си останаха у дома, включително 36 на по 5 и 6 години, за които е наложително да посещават подготвителна група. Проблемът за тях е решен – краткотрайно ще вървят в пригодени за задачата съблекални към физкултурния салон на началното учебно заведение. Търсят се разновидности и за по-малките.

„ За мен случилото се е несериозно отношение към деца и родители, яростно разяснява общинският консултант Ангел Шопов. Кметът и директорката няма по какъв начин да са разбрали за ремонта на 15 септември. Трябвало е да изберат по-подходящо време за него или да подсигурят образованието – това са над 100 деца! За съвсем месец за какво нито един от дваата не е уведомил Регионалното ръководство по образованието? Родители ни търсят и с право са гневни. Майки се принуждават да изоставен работа, с цел да гледат децата си, други пускат болнични, отпуски. Знам за 14 деца, записани на градина в Панагюрище, заран ги возят с коли, други пък са се преместили в подготвителната група на самото начално учебно заведение, само че тя не може да поеме всички. Най-грозното беше, че на проведената среща с родители в понеделник кметът по този начин и не пристигна “.

По думите на Шопов, самите родители са предложили на срещата много рационални разновидности. Оказа се, че ремонтите не са в толкоз напреднал етап и може да се спрат и отсрочат за средата или края на май, да вземем за пример. Друга концепция била да се реорганизира целият физкултурен салон на началното учебно заведение, в случай че би трябвало – с преносими загради, тъй че там да могат да се настанят и групите на дребните. Самата постройка е комфортна, тъй като се отоплява, има хигиеничен възел. Ако това беше направено в точния момент, нямаше да се стигне до това напрежение, счита съветникът.

Людмила Иванова, ръководител на Комисията по обучение в локалния парламент, е по-оптимистично настроена – счита, че скоро ще се откри решение за всички. За по-големите към този момент е проведено образование и хранене, остават необхванати 70 малчугани.

„ Имаме уверението, че 5 и 6 годишните ще съумеят да наваксат пропуснатия материал и ще завършат годината обикновено, сподели Иванова. В момента обмисляме всички разновидности, в това число и за отсрочване на ремонтите за май. На 15 октомври следва още една среща с родителите, дружно ще решим кое е най-хубавото. Случилото се няма по какъв начин да върнем обратно, в този момент най-важното е да защитим ползите на децата “.

Кметът стойно Чачов не беше открит за коментар макар няколкото опита да се свържем с него. По същата причина не успяхме да чуем и какво мислят хора от екипа му. Оставаме в подготвеност да им дадем думата, в случай че решат да се възползват от правото си на отговор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР