Алтернативата да не си смарт, никак не е приятна. От

...
Алтернативата да не си смарт, никак не е приятна. От
Коментари Харесай

Защо искам да съм Смарт Турист?

Алтернативата да не си смарт, по никакъв начин не е приятна. От скоро отново може да се пътува, което е ужасно. И защото дългите месеци изолираност по никакъв начин не се отразяват добре на един същински странник, незабавно стегнах багажа, прибрах си обичаните травъл тоалети, сграбчих самолетните билети и въоръжена с телефон потеглих към летището, където дружно с другари бяхме подготвени за нови страсти.
Там към този момент ни обземаше това неспокойствие в стомаха, тъкмо преди да ти се случи нещо, за което от дълго време мечтаеш. Ако би трябвало да съм откровена аз се вълнувах и от още нещо. Случвало ми се е багажът ми да изчезне безследно и да се окаже, че е пътувал в неверна посока. Надявах се това да не е един от тези случаи и този път всичко да е наред.
Самият полет мина отлично. Бях до прозореца, върших фотоси на облаците, имаше и Инстаграм бумеранги - цялостен пакет. Направо се изживявах като травъл инфлуенсър. Полетът обаче завърши и към този момент бях при лентата с багажа, с цел да посрещна куфара си и да се насочва към наетия от нас автомобил. Да, само че багажът по този начин и не пристигна. По-късно стана ясно, че до момента в който аз хвърча за Париж, моят куфар се е отправил за Скандинавието. Е какво да се прави, трябваше да го изчакам няколко дни, нищо, че имах единствено тениска и дънки на себе си, само че пък ето… мотив за един бърз шопинг. Е да, напълно си надвиших поставения бюджет, само че въпреки всичко всичко бе в името на по този начин мечтаната почивка.
Превъртам описа напред, до едно малко симпатично ресторантче в Южна Франция, където се наслаждавахме на вкусна храна и прелестно френско вино. Е.. за мен насладата завърши със строшен зъб и терзанието какво да направя в тази обстановка.
Постепенно мечтаната почивка се превръщаше в нещо, което и на мен и на цялата компания към този момент ни се струваше като призрачен сън. И най-сетне беше време за прибиране назад у дома. Няма да повярвате, какво се случи на летището. Да, паспортът ми липсваше. По-късно се оказа, че е останал в хотела, само че мисълта, че е загубен ме накара да изтръпна при мисълта по какъв начин тъкмо ще се прибера без документи.
Вече вкъщи, разказвах за неволите си на своя другарка, която ме изслуша и с усмивка ми показа, че това се е случило тъй като не съм Смарт Турист. Погледнах я учудено. Стана ясно, че Теленор неотдавна оферират нова и неповторима за телеком пазара услуга. Как не бях чувала!? “Смарт Турист ” е застраховка за пътуващите в чужбина. Тя обезпечава поддръжка при доста непредвидени застрахователни събития, като закъсняващи полети, загубен багаж, загуба на паспорт или шофьорска брошура и други Всичко належащо за едно нехайно пътешестване.

Така разбрах, че отсега нататък ще бъда Смарт Турист, тъй като съм направила смарт застраховката си. Оказа се, че става елементарно и комфортно - през приложението MyTelenor или на място в магазините на Теленор обозначени със специфичен знак. След това всичко е нехайно. Засича ме незабавно щом изляза в роуминг и ми дава опция да прибавя до 9 спътници, с изключение на мен, които също да бъдат застраховани.
Застрахователната награда тече единствено за интервала, в който съм била в чужбина, и заплащам чак когато пристигна месечната ми сметка за телефон. А имам и опцията да откажа застраховката за някое пътешестване, в границите на 4 часа, откакто съм била засечена в непозната мрежа. Но кой не желае да е смарт?
Детайлна информация за застраховката при пътешестване в чужбина “Смарт Турист ”, която Теленор предлага като осигурителен сътрудник на Чъбб Юръпиън Груп съдебна експертиза, можеш да откриеш на формалната страница на оператора www.telenor.bg.
 
Материалът е спонсориран от Теленор
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР