Алтернатива за Германия“ докара привърженици с автобуси, плаща по 50

...
Алтернатива за Германия“ докара привърженици с автобуси, плаща по 50
Коментари Харесай

25 000 излязоха срещу митинг на популистите в Берлин

„ Алтернатива за Германия “ докара последователи с рейсове, заплаща по 50 евро за присъединяване.

5000 против 25000 – това е равносметката от вчерашния огромен протест на популистката националистическа партия „ Алтернатива за Германия “, която организира собствен протест в Берлин, а в отговор по улиците да стачкуват против тях излязоха десетки леви придвижвания, юношески организации и културни сдружения.

„ Алтернатива за Германия “ се готви за тази проява от дълго време, като предложения свои последователи от цялата страна да стачкуват дружно в столицата под надпис „ Бъдещето на Германия “. Те даже проведоха рейсове, с които извозваха свои симпатизанти към Берлин, с цел да усилят броя на митингуващите. Скандал провокира и опита на секцията в Карлсруе да притегли повече протестиращи с обещан хонорар от 50 евро.

В същото време против популистката проява в Берлин излязоха 25 000 души, които заобиколиха популистите и се опитваха да ги надвикат. 2000 служители на реда разделиха двете групи, с цел да не се стига до конфликти.

Лидерите на „ Алтернатива за Германия “ държаха речи пред Бранденбургската врата, в които приказваха най-вече за това, че в Германия има прекалено много чужденци. „ Не се усещам добре като жена в метрото поради прекомерно многото мъже чужденци в него “, съобщи от трибуната една депутатка от популистката партия. Лидерите на партията Александер Гауланд и Йорг Мойтен упрекнаха Меркел, че унищожава страната с политиката си и медиите, че са едностранни и безкритични към страната.

Контрапротестите пък издигнаха лозунги „ АзГ вън “, „ Стига към този момент нацисти “. Имаше най-малко 13 разнообразни митинга против „ Алтернатива за Германия “, които най-после се сляха в един.

Заради увеличаващата се протестна вълна против „ Алтернатива за Германия “ полицията заяви и че ще усили двойно защитата на идния конгрес на популистката партия в Аугсбург, който ще се организира на 30 юни. Очаква се там да се стекат леви от цялата страна, които да показват против крайнодесните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР