Алтерко АД, производителят на IoT продукти и продукти за интелигентен

...
Алтерко АД, производителят на IoT продукти и продукти за интелигентен
Коментари Харесай

Алтерко увеличава капитала на дъщерната фирма Алтерко Роботикс

" Алтерко " АД, производителят на IoT артикули и артикули за образован дом, чиято централа е в София, ще усили капитала на дъщерното си сдружение " Алтерко Роботикс "  ЕООД. Решението към този момент е гласувано от съвета на шефовете на компанията майка.

Във връзка със мощно повишеното търсене на продуктите на сдружението в резултат на нарасналите цени на силата, нарастването на капитала на “Алтерко Роботикс ” има за цел да форсира създаването на нови артикули, да разшири индустриалния потенциал и навлизането на нови пазари, както и развойната активност, оповестиха от общественото сдружение.
Акционерният капитал на " Алтерко Роботикс " се усилва от актуалните 1 500 000 лв. (766 937.82 евро) с 5 500 000 лв. (2 579 043.16 евро) до 7 000 000 лв. (3 579 043.16 евро). Това ще стане  чрез записването на 5 500 000 дружествени дяла с номинална стойност 1 лев всеки. Новите дялове ще бъдат записани напълно от „ Алтерко “. Увеличението на капитала ще бъде осъществено извънредно със средства на компанията майка.
През тази финансова година “Алтерко Роботикс ” има намерение да влага в създаването на нови новаторски артикули за автоматизация на дома и офиса, както и в разширението на продуктовата линия от професионални устройства за електротехници и интегратори за изцяло създаване на нови домове, интелигентни заводи и интелигентни градове.

Капацитетът на R&D отдела на дъщерното сдружение ще бъде повишен, с цел да отговори на нарастващoто търсене и потребностите на производството за консолидиране на технологиите, създадени от „ Алтерко Роботикс “. Освен това ще се разшири съвместимостта на оборудването, предопределено за пазарите в Австралия, Англия и Съединени американски щати.
Увеличението на капитала предстои на регистриране в Търговския Регистър при Агенция по вписванията.

* Обменен курс евро/български лев на 14 март 2022 година: 1 евро = 1.95583 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР