„Алтерко“ АД отчете 84% ръст на нетната печалба на консолидирана

„Алтерко“ АД отчете 84% ръст на нетната печалба на консолидирана ...

Алтерко отчете 84% ръст на нетната печалба през 2017 г..


„Алтерко“ АД отчете 84% ръст на нетната печалба на консолидирана база за 2017 г. спрямо 2016 г., съобщи компанията.

Годишната печалба в размер на 1,165 млн. лв. се допълва от 20% покачване на нетните приходи от продажби на консолидирана база за миналата година до близо 6,5 млн. лв.

„Изключително сме горди с постигнатите резултати през изминалата година", коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко“.

"Те са доказателство, че когато на едно място се събере екип от смели иноватори, които не се страхуват да рискуват с новаторски идеи, резултатите неизменно идват. Скоро може да очаквате още много новини от нас и нови IoT продукти и услуги“, допълни той.Още по тематаАлтерко - изяж или ще бъдеш изяден

Добрите финансови новини идват само няколко дни, след като IT холдингът обяви сключването на обвързващо споразумение за продажбата на телекомуникационните си компании в Европа – „Тера Комюникейшънс“ АД, „Теравойс“ ЕАД, „Алтерпей“ ЕООД, TERACOMM RO SRL (Румъния) и TERA COMMUNICATIONS DOOEL (Македония).

Купувач е европейският лидер и най-бързо развиваща се компания в областта на нотификациите и мобилните услуги LINK Mobility Group ASA (LINK) срещу предварително договорената цена за продажбата от 8,8 млн евро. Очаква се продажбата да бъде финализирана до края на месец април 2018 г.

От началото на 2018 г. акциите на компанията поскъпват с 1%, а през последните 12 месеца цената им се понижава с 3,68% при пазарна капитализация от 31,8 млн. лв. 

Източник: investor.bg