Алпинистът Слави Несторов буквално преди часове се завърна от експедиция,

...
Алпинистът Слави Несторов буквално преди часове се завърна от експедиция,
Коментари Харесай

Алпинистът Слави Несторов: Когато се изкачихме на връх Еверест, беше минус 40 градуса



Алпинистът Слави Несторов безусловно преди часове се завърна от експедиция, откакто покори Еверест. Слави е от поколението, което персонално познава алпиниста ни Боян Петров, споделя, че на него дължи доста.

„ Минус 40 градуса беше на връх Еверест, когато се изкачихме. Това е потвърдена температура, освен хипотетична. Имам термомерът в раницата, който е обвързван с часовника ми. Когато стигнахме върха, температурата беше минус 37 градуса по Целзий, а по-късно стана минус 40 градуса, само че вятърът горе беше доста силен”, описа в студиото на „ Събуди се” алпинистът Слави Несторов.

Той описа, че на височина от над 5000 метра човек стартира да се усеща зашеметен поради разредения О2.

"Още от дребен обичах провокациите. Но всичко стана малко по малко, в началото изкачвайки всички български върхове, по-късно върховете в Европа, Килиманджаро, Аконкагуа и видях, че мога да се оправя. Еверест беше фантазия и последователно стана цел ", описа алпинистът.

Слави Несторов схваща тъжната новина за изгубването на Боян Петров, когато слиза от третия лагер, намиращ се на височина от 7000 метра.

„ Казаха ми, че Боян Петров е липсващ. Чисто прочувствено доста ми повлия”, изясни алпинистът Слави Несторов.

А изкачването му на Еверест е обвързвано с идея – да се обърне внимание за това какъв брой значими са проучванията за рака на простатата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР