Алпинистът Боян Петров е в неизвестност от дни. Той е

...
Алпинистът Боян Петров е в неизвестност от дни. Той е
Коментари Харесай

В неизвестност е алпинистът Боян Петров

Алпинистът Боян Петров е в неопределеност от дни . Той е по ската на връх Шиша Пангма в Хималаите. Това написа във " Facebook " брачната половинка му Радослава Ненова.

" Със сигурност е направил опит да се качи на върха, тъй като палатката му е била на лагер 3 . Времето внезапно се е влошило и другите момчета са слезли в базовия лагер. Те са се движили един ден след него ", написа Ненова в поста си в обществената мрежа.

 Боян Петров потегли към десетия си осемхилядник
Боян Петров потегли към десетия си осемхилядник

Дхаулагири е седмият по височина връх в света

По думите ѝ избавителна акция сега не е допустима . " Най-рано на следващия ден ще тръгнат да го търсят. Държа непрекъсната връзка с тях по сателитния телефон. В планината хората стават повече от семейство и знам, че ще създадат всичко по силите си тази история да приключи добре ", надява се Радослава.



Припомняме, през юли 2017-та алпинистът изкачи върха Гашербрум-2, висок 8 035 метра. Той беше неговият 9-и осемхилядник.

В интервала от 2009 до 2017 година Петров покори девет осемхилядника - Гашербрум-1 (8068), Канчендзьонга (8586), Броуд пик (8047), К2 (8611), Манаслу (8163), Анапурна (8091), Макалу (8463), Нанга Парбат (8126) и Гашербрум-2 (8035).

Алпинистът цели да стане първият българин, покорил всичките 14 върха над 8 000 метра в света . До заветната цел остават единствено още пет осемхилядника, сред които и най-високият връх в света - връх Еверест.

 Боян Петров покори следващия осемхилядник
Боян Петров покори следващия осемхилядник

Седмият по височина връх на планетата Даулагири е десети връх за алпиниста
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР