Алпинистът Боян Петров е разговарял със свой колега по сателитния

...
Алпинистът Боян Петров е разговарял със свой колега по сателитния
Коментари Харесай

Има данни за телефонно обаждане от Боян Петров вчера

Алпинистът Боян Петров е разговарял със собствен сътрудник по сателитния телефон през вчерашния ден сутринта. Това заяви водачът на " Зелените " Борислав Сандов във фейсбук профила си.

" Боян Петров е звънял през вчерашния ден сутринта (09:52 непалско време - към 05:37 българско време) по сателитния телефон на собствен сътрудник планинар. Всички се надяваме, че се е отправил към някой от по-ниските лагери и скоро ще се свърже с някой от нас. Нека се молим всичко да бъде наред! Има да покорява още няколко осемхилядника ", гласи поста на Сандов.

По-рано през днешния ден дамата до алпиниста Радослава Ненова заяви, че е подхванала образуване на избавителна акция за издирването му, само че заради неприятното време, интервенцията може да стартира най-рано на следващия ден. Тя също изрази вяра за удобен процес като показа, че е тръгнал по-рано от сътрудниците си в експедицията по маршрут за нанагорнище и е допустимо също по този начин по-рано да се е върнал в някой от по-ниските базови лагери, където има храна за няколко дни. 

Петров е в неопределеност от 3 май, под връх Шиша Пангма в Хималаите, заяви по-рано през днешния ден Министерство на външните работи. Част от алпинистите, с които е дружно на експедиция в Хималаите са го търсили, само че са разкрили единствено палатката му и празен спален чувал.

Последният пост на Петров във Facebook е от 16 април, преди да тръгне към първи базов лагер в Хималаите. Той гласи:. " От прозореца ми в Тингри се открива страхотна панорама към колосите Еверест и Чо Ойю, само че първата ми цел е джуджето Шиша Пангма. Тръгваме към базовия лагер на следващия ден рано сутринта.  Before Everest I have to tackle with Shisha Pangma and we start for the Base camp tomorrow " Придружен е от няколко фотоси, част от които можете да видите по-долу

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР