Алпинистът Боян Петров е разговарял със свой колега по сателитния

...
Алпинистът Боян Петров е разговарял със свой колега по сателитния
Коментари Харесай

Извънредно: Оказва се, че Боян Петров е разговарял с…

Алпинистът Боян Петров е разговарял със собствен сътрудник по сателитния телефон през вчерашния ден сутринта, написа Борислав Сандов от във „ Фейсбук” профила си.

По-рано дамата до алпиниста Радослава Ненова заяви, че Петров е в неопределеност от няколко дни, някъде по ската на връх Шиша Пангма в Хималаите.

Все още няма връзка с Петров.

„ Боян Петров е звънял през вчерашния ден сутринта (09:52 непалско време – към 05:37 българско време) по сателитния телефон на собствен сътрудник планинар. Всички се надяваме, че се е отправил към някой от по-ниските лагери и скоро ще се свърже с някой от нас. Нека се молим всичко да бъде наред! Има да покорява още няколко осемхилядника”, написа Сандов във „ Фейсбук”.

Според Радослава Ненова Боян е тръгнал един ден преди останалите алпинисти, тъй че когато те са стигнали до третия лагер, в този миг той най-вероятно се е изкачвал към върха.

По думите на Ненова сателитният телефон на Боян Петров е останал в базовия лагер и заради тази причина неговите сътрудници не могат да се чуят с него.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР