Алпинистът Атанас Скатов идва във Варна на 30 май (четвъртък)

...
Алпинистът Атанас Скатов идва във Варна на 30 май (четвъртък)
Коментари Харесай

Варна очаква алпиниста Атанас Скатов

Алпинистът Атанас Скатов идва във Варна на 30 май (четвъртък) и ще бъде публично посрещнат в 18.30 часа в конферентна зала на хотел " Черно море ", заяви sportvarna.com.

Скатов е един от най-успешните български алпинисти. На 15 май той покори третият по височина връх на планетата Канчендзьонга в Хималаите - 8586 м., след 15 часов преход.

Тази експедиция беше много сложна за Скатов, който се разболя 3 пъти по време на експедицията, само че не се отхвърли да нападна върха. Вр. Канчендзьонга е 7- ият изкачен от Скатов връх по плана му за нанагорнище на Хималайската корона от 14 осемхилядника на планетата.

През 2017 година Атанас Скатов стана и първият българин съумял за приключи плана “ Севън съмитс ” за нанагорнище на 7-те континентални върхове на планетата.

След къса отмора и възобновяване, в средата на юни идната цел на алпиниста за този сезон ще бъдат върховете Гашербрум 1 и 2 в планинската верига Каракурум, Пакистан.

Във Варна Скатов ще представи и най – новата си книга „ Над 8000 метра. Лхотце и Еверест на един мирис. Дневникът на един веган “.

Тази книга не е пътепис. Това е книга за могъществото на човешкия дух. Тази книга е за всички нас, които в никакъв случай да няма да съберем сили и храброст да се надигнем пред сходни провокации и да достигнем до места, където природата е безмилостна, а гибелта дебне на всяка крачка.

Тази книга задава най-важните въпроси: до каква степен се простират фантазиите ни и на какво сме способни, с цел да ги изпълним.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР