Alphabet e корпорацията майка на Google. Освен технологичният гигант, компанията

...
Alphabet e корпорацията майка на Google. Освен технологичният гигант, компанията
Коментари Харесай

Google с програма, която открива риск от ослепяване

Alphabet e корпорацията майка на Гугъл. Освен софтуерният колос, компанията има и отдел, който се бори с проблемите пред човечеството - Verily.

Гугъл дружно с Verily съумя да приключи една от най-обещаващите си технологии, написа CNBC. Това е здравна стратегия, която снима ретините на човек, с цел да открие две рискови болести - диабетна ретинопатия и диабетен макулен едем, които могат да доведат до цялостна слепота. Иновацията има подгрепата и употребява техника от производителя на оптика и електроника Nikon.

Около 347 милиона души страдат от диабет по целия свят. А тези две положения са едни от главните аргументи за слепотата при възрастните пациенти. Милиони хора, които имат едно от двете болести не се лекуват вярно, изключително в дребните обитаеми места.

След години проучвания, най-сетне от Verily откриха решение. Технологията към този момент се употребява в медицински център в Индия. Продуктовият управител на Verily Съни Вермани твърди, че логаритмите на програмата са създадени взаимно с очни експерти. Изобретението на двете компании, част от Alphabet към този момент има утвърждението на европейските регулатори и нововъведението може да се изролзва в действителна среда.

Само диабетната ретинопатия визира към 40% - 45% от хората с диабет и постоянно води до загуба на зрението. Технологията може да открие признаците на болестта, сканирайки фотография на очите. Това оказва помощ на лекарите да сортират най-застрашените пациенти и в следствие да слагат диагноза и да назначат лекуване.

Verily и Гугъл не инцидентно избират Индия, където дават първия артикул. Страната има дефицит от над 100 000 очни експерти. Следващите медицински уреди ще бъдат предоставяни в страни, където също има дефицит на лекари или взрив на болестта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР