Ало измамите: Пенсионерите отвръщат на удара Телефонни измамници предварително търсят

...
Ало измамите: Пенсионерите отвръщат на удара Телефонни измамници предварително търсят
Коментари Харесай

Мними социолози набират жертви

Ало измамите: Пенсионерите отвръщат на удара

Телефонни измамници авансово търсят допустимо най-подходящите жертви, с цел да могат да изберат най-правилния сюжет за въвеждането в илюзия на възрастните хора, описаха пред „ Марица “ пострадали. Те са получавали позвънявания от съмнителни лица, представящи се за социолози от разнообразни неправителствени организации, които сякаш правят изследване и анкети с жителите по телефона. Така стартира авансово изследване на жертвите. Първоначално въпросите са общи, само че след това стават подвеждащи, които в общи линии се въртят към това дали жителите работят и къде, имат ли високи приходи или пенсия, имат ли огромни деца.

Така измамниците авансово основават профил на жертвата си, с цел да могат да изберат подобаващ способ за шокиране. Ако да вземем за пример пострадалият има дребни деца, няма по какъв начин те да са предизвикали злополука. Ако няма спестени пари, самата машинация става безсмислена.

При последвалото второ позвъняване измамникът постоянно приказва по този начин, че да не се схвана тъкмо какво желае да каже. Връзката не е чиста и постоянно се употребяват смесени обръщения като „ мабо “ (средно сред мамо и бабо). Целта е пенсионерът да зададе въпрос за произхода на позвъняването и да включи съответно име, да вземем за пример „ Наде, ти ли си? “. Следва позитивен отговори и тогава стартира зашеметяването и въвеждането в илюзия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР