Ало измамите: Пенсионерите отвръщат на удара Служители на полицейското управление

...
Ало измамите: Пенсионерите отвръщат на удара Служители на полицейското управление
Коментари Харесай

Превантивно: Прибраха телефоните на старците в селата

Ало измамите: Пенсионерите отвръщат на удара

Служители на полицейското ръководство в Първомай разлепиха предишното лято предупредителни листовки из кметствата на селата, с цел да предпазят жителите им от ало измамници. В село Караджалово апелът беше подложен на видно място, на табло в коридора на общината. С него униформените призоваваха да не се дават пари, поискани по телефона. Хората да са изключително внимателни, да не се доверяват на непознати и при потребност да звънят на тел.112, ставаше ясно от известието.

Жители на Караджалово описаха тогава, че няма ден, в който някой да не им се обади и да не изиска пари по телефона, разигравайки спектакъл.

" Чува се в селото, че има хора, които към този момент са се връзвали и са изгорели с разнообразни суми, само че се срамят да си признаят ", описа пред " Марица " Васко Атанасов. Мъжът изясни, че някои стигнали до такава степен, че децата им изключили стационарните телефони, с цел да ги предпазят от ало измамниците.

Междувременно от полицията проведоха срещи с хората по селата. На тях разясняваха по какъв начин работят ало измамниците и по какъв начин да се предпазят.

Според чиновниците на реда те употребяват няколко познати схеми. Най-популярната от тях е “пътнотранспортно произшествие с родственик ”. Често пъти предупреждавали да не се обаждате в полицията и бързо изпращали медиатор, който да прибере парите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР