Ало-измамите нямат край, а, изглежда, опитите за превенцията им не

...
Ало-измамите нямат край, а, изглежда, опитите за превенцията им не
Коментари Харесай

Пенсионерка метна 4 бона на фалшиви полицаи в Пловдив

Ало-измамите нямат край, а, наподобява, опитите за предварителната защита им не дават резултат. 83-годишна пенсионерка от Пловдив е последната жертва на телефонните измамници. Възрастната жена хвърлила през терасата си пакет, в който се съдържала солидна сума – 4500 лв., съобщи Trafficnews.bg

Пенсионерката била подлъгана с към този момент всеобщо потребления сюжет, при който измамниците изясняват на жертвата си, че от нея се желаят пари „ за подпомагане при полицейско следствие ”. Въпреки многочислените към този момент такива случаи и информацията по медиите за тях, пловдивчанката се е уловила на кукичката и без да го осъзнава е подарила спестяванията си на злосторниците.

Случаят се проверява от чиновници на Първо районно в Пловдив.

През тази година зачестиха този жанр измами, последващи сюжета с мнимите служители на реда, търсещи подпомагане от елементарни жители. От полицията обявиха ясно, че при никакви условия няма да се желаят парични средства от жители за подпомагане по разкриването на такава машинация. Въпреки това обаче пловдивчани и хора от цялата страна не престават да се подлъгват.

В последната седмица на август 77-годишна жена изхвърли други 4500 лв. през терасата си, право в ръцете на измамниците.

Ден по-късно 80-годишна жена от Асеновград пък даде хиляда лв. на 19-годишен юноша, показал се също за служител на реда. Той обаче беше арестуван. Нещо, което е мъчно при по-изпечените измамници.

Един от по-тежките случаи обаче беше от средата на август, когато жена „ подари ” на нарушителите цели 11 хиляди лв.. И тя, като другите жертви, мислела, че оказва помощ на полицията.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР