Алманахът Докосване до Касталия, в който са представени творби на

...
Алманахът Докосване до Касталия, в който са представени творби на
Коментари Харесай

Събраха творби на варненски литературни таланти в алманах

Алманахът " Докосване до Касталия ", в който са показани произведения на членовете на книжовен клуб " Касталия " при Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс, гр. Варна, ще бъде показан публично от 11:30 ч. на 20 април в Концертна зала на Младежки дом.

В концертната стратегия ще бъдат показани фрагменти от оповестените в алманаха произведения в осъществяване на ученици на ДЮТ " Златното ключе " с началник Сия Папазова, а поздравления към създателите и гостите ще поднесат артистите от ДВА " Сребърни звънчета " с ръководители Юлия Недева и Гарине Пюзантян.

В алманаха са включени стихотворения и разкази на 50 участници сред 8 и 32-годишна възраст. Той е десети по ред.

Литературен клуб " Касталия " с началник Магдалена Маркова е учреден преди 22 години. От тогава до в този момент в него са се обучавали стотици деца. В момента те са над 50. Ежегодно младите поети и писатели вземат участие в училищен литературни състезания, от които печелят доста оценки. Само за последните 6 месеца те са спечелили над 100 награди и 16 изявления на отличени произведения на младите създатели в разнообразни литературни издания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР