Allianz Trade очаква вълна от фалити в БългарияГлобалният застраховател на

...
Allianz Trade очаква вълна от фалити в БългарияГлобалният застраховател на
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сближиха позициите; Онлайн регистрация на автомобили

Allianz Trade чака вълна от банкрути в България
Глобалният осигурител на търговски кредити Allianz Trade (Еuler Hermes преди) очаква 21% растеж на банкрутите по света и 5% в България през 2023 година Очакванията на специалистите са вълната от несъстоятелности да продължи и през 2024 година – с още 4% приблизително нарастване по света и с още 5% у нас.
„ Булгаргаз “ смъква фрапантно цената на газа за май
„ Булгаргаз “ планува още по-голямо понижение на цената на природния газ за месец май, съпоставяне с препоръчаното в средата на месеца. Прогнозите са идващият месец тя да падне до 79 – 80 лева за мегаватчас, което е понижение с над 18% по отношение на април. Това съобщи изпълнителният шеф на публичния снабдител Деница Златева.
„ Всичко сме си дали прошка “: ГЕРБ и ПП-ДБ стартират детайлната законодателна работа
В доброжелателен и другарски звук протече първата лидерска среща сред двете водещи обединения – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Взаимно те разискаха бъдещите си дейности, които ще последват след връчването на първия изследователски мандат и вероятно продължение на процедурата по-късно. Направи усещане, че липсваха изявления от страна на „ Демократична България “ – Христо Иванов беше на масата на договарянията, само че не взе думата в нито един миг от 30-минутната среща.
Жокери от МФ: ограничения, които да свият големия недостиг в бюджета
Служебното държавно управление на президента Румен Радев внася в Народното събрание проектобюджет със свръхдефицит от 6.4% – стойност, която за последно е залагана предишния век. Финансовото министерство на практика оставя депутатите сами да измислят по какъв начин да свият " дупката " в бюджета с доловена лека засегнатост от това, че политическите сили в новия парламент не припознат концепциите на министър Росица Велкова за промени в данъчната система.
МТ дава 80 хиляди лева за частична реклама на културния туризъм
Министерството на туризма пусна социална поръчка на стойност 79 209 лева с Данък добавена стойност за  създаване на видеа и образуване на осведомителни акции за разпространение на културния туризъм в транс-граничния район Гърция – България. Това откри инспекция на Economic.bg в електронния указател за публичните поръчки.
„ Пръстен на солидарността “: Още азерски газ потича към Европейски Съюз през България
Газовата година на България продължава с огромно, основно съглашение в региона. Днес в София беше подписан меморандум сред пет страни – България, Румъния, Унгария и Словакия, Азербайджан (SOCAR) – за увеличение на доставките на азерски природен газ.
Регистрацията на нови коли става доста по-лесна
Съвсем скоро притежателите на чисто нови коли ще могат да минават през процеса на регистрация доста по-лесно, като подаването на документи ще може да става електронно. Това ще бъде допустимо с промени в Наредба № I-45, които Министерство на вътрешните работи инициира. Проектонаредбата е на крайна права и чака утвърждение от вътрешния министър, разяснява за Economic.bg Татяна Груева, изпълнителен шеф на Асоциацията на автомобилни производители (ААП).
Азерската SOCAR откри офис в България и става търговец на газ
Азербайджанската държавна компания SOCAR откри офиса си в София. На церемонията по откриването участваха президентът Румен Радев и азерският му сътрудник Илхам Алиев, който за следващ път посещава България в последните месеци. За откриването на офиса стана ясно през март, след видеоконферентен диалог сред двамата президенти. 
ДАНС ще ревизира дали български банки перат съветски пари
Софийската градска прокуратура е разпоредила на ДАНС да ревизира дали през българска банка се перат пари на съветски олигарси. Информацията бе обявена от депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който в неделя сподели, че българска банка пере съветски пари през Унгария.
Шишков: Няма определен вид за „ Струма “ през Кресненското дефиле
Регионалният министър Иван Шишков успокои протестиращи от Кресна, че към момента няма определен вид за това от кое място ще мине автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле. Жители на града заплашиха, че ще затворят път Е79, защото разбрали, че в четвъртък стартира строителството на аутобана.
Държавата санкции себе си за противозаконното строителство по „ Хемус “
ДНСК е наложила санкции на няколко компании за незаконното строителство на разнообразни сектори от „ Хемус “, оповестява „ Капитал “. Глобено е и държавното сдружение „ Автомагистрали “, което на процедура значи, че страната е глобила сама себе си.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР