Allianz Group постигна изключителни резултати в приходите, оперативната печалба и

...
Allianz Group постигна изключителни резултати в приходите, оперативната печалба и
Коментари Харесай

Allianz Group с рекордна печалба за 2019 година

Allianz Group реализира изключителни резултати в приходите, оперативната облага и чистата облага, без значение от продължаващата наклонност на спад на лихвените равнища.  Ръстът на вътрешните доходи, поправен по отношение на валутните и консолидационните резултати, възлиза на 5,9%, като позитивен принос за този растеж имат всички бизнес сегменти. Общите доходи нарастват с 7.6% до 142.4 милиарда евро (при 132.3 милиарда през 2018 г.). Оперативната облага набъбна с 3% до 11.9 милиарда евро и е в горната граница на оповестените от групата цели (11 до 12 милиарда евро).

Ръстът на оперативната облага е подбуден най-много от бизнес сегментите животозастраховане и здравно обезпечаване, с помощта на високия капиталов марж, позитивната еднократна облага в Съединените щати и увеличените размери на бизнеса. Управлението на активи на трети стани също регистрира сериозен растеж на оперативната облага, с помощта на повишение на междинните равнища и позитивните резултати от преводи на непознати валути.

Нетните доходи, подлежащи на систематизиране към акционерите са нарастнали с 6.1% до 7.9 милиарда евро, което се дължи най-много на повишена оперативна облага, на по-добро показване на неоперативните резултати,  както и на по-ниска данъчна ставка.

Базовият доход на акция (EPS) е повишен с 8.4% през 2019 до рекордните 18.90 (17.43 евро през 2018 г.) евро. Възвръщаемостта на личния капитал (RoE) доближи 13.6% (13.2% през 2018 г.), като това са най-високите равнища за последните 10 години. Коефициентът за кредитоспособност по Solvеncy II спадна до 212% в края на 2019 година, спрямо 229% в края на 2018 година Управителният съвет ще предложи дял от 9.60 евро на акция за 2019 година Tова е с 6.7% по-висок дял от миналогодишния и девето следващо повишаване.

„ 2019 година беше още една сполучлива година с рекордни резултати за Allianz Group. Този резултат е отражение на доверието на нашите клиенти и акционери и отдадеността на нашите чиновници. Allianz извървя значими стратегически стъпки през 2019 година, като придобиванията, които направихме в Бразилия и Обединеното кралство и основаването на първия осигурителен холдинг в Китай с напълно задграничен капитал. Ние също по този начин способстваме за обществото: като основатели на новосъздадения Asset Owner Alliance, под егидата на Организация на обединените нации ние поехме ангажимент да трансформираме нашето капиталово портфолио до нулеви излъчвания до 2050 ”, споделя Оливер Бете, основен изпълнителен шеф на Allianz SE.

За 2020 година Allianz чака 4.3-процентов растеж на оперативната облага до 12 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР