Алкомет приключва инвестиционна програма за 40 млн. евро [Алкомет] Производителят

...
Алкомет приключва инвестиционна програма за 40 млн. евро [Алкомет] Производителят
Коментари Харесай

Общото събрание на "Алкомет" одобри 0.15 лв. дивидент на акция

" Алкомет " завършва капиталова стратегия за 40 млн. евро

[Алкомет] Производителят на алуминиеви произведения " Алкомет " ще разпредели по 0.15 лева брутен дял на акция за 2018 година Това взеха решение акционерите на постоянно общо заседание в петък. Сумата е по-малка от изплатените предходната година по 0.26 лева на брой.

Разпределение

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Акционерите гласоподаваха като дял да бъдат разпределени 20% от облагата след налози, или 2.7 млн. лева Останалите 10.9 млн. лева ще бъдат отвеян към неразпределената облага.

За 2018 година " Алкомет " регистрира чист резултат от 13.6 млн. лева спрямо 15.4 млн. лева миналата година. За 2017 година компанията разпредели и по-голям % от облагата като дял - 30%, и по този начин акционерите получиха по 0.26 лева на скъпа книга. Изплащането в този момент ще стартира на 29 юли и ще продължи до 13 август.

Резултати

През предходната година продажбите на компанията се усилиха леко (1.6%) до 366.7 млн. лева поради повишаването на алуминия. Разходите също набъбнаха и компанията намали крайния си резултат с 12%. За първото тримесечие на тази година приходите не престават да нарастват на годишна база, само че облагата е по-ниска поради увеличени материални ресурси.

В момента " Алкомет " завършва огромен тригодишен план, с който ще бъдат осъвременени и трите цеха на завода. Инвестицията е на обща стойност към 40 млн. евро и ще завърши тази есен. Част от новото съоръжение към този момент работи.

КАПИ i АЛКОМЕТ АД Собствен капитал 171,6 Печалба 15,4 Активи 278,9 Пасиви 107,3 Брой заети 965 Приходи 366,3 Пълен профил › Данните в профилите са за 2017 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР